• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Raapstelen recept

Makkelijk raapstelen recept zodat je met de eerste groene blaadjes van de nieuwe lente een snelle een lekkere soep kan maken.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Lente Recepten>>Raapstelen recept

Laat een Reactie achter

Makkelijk raapstelen recept zodat je met de eerste groene blaadjes van de nieuwe lente een snelle een lekkere soep kan maken.

Ook wel snijkool of meiraap genoemd: typisch vroeg lentegroen dat je met aardappelen makkelijk in een lekkere soep kan verwerken.

Raapstelen zijn april mei verkrijgbaar. Het zijn de jonge plantjes van diverse koolsoorten: kleine, langwerpige, lichtgroene bladeren met een knapperige steel.

De jonge, frisse blaadjes kunnen in salades verwerkt worden, de rest is ideaal voor roerbakken of in aardappelpuree. Ze bevatten flink wat peperachtige smaken en zijn ideaal om een soepje van te maken zonder toevoeging van andere kruiden.

Voor de garnering rol je een lange, smalle reep hesp rondom enkele stengels rucola. Alhoewel deze blaadjes ook bekend zijn onder de naam raketsla, zijn het ook koolbladeren uit de Brassicaceae familie, waartoe behalve de kolen ook de mosterdplanten behoren.

Je kan deze soep natuurlijk ook maken met gewone koolbladeren en wat extra peper naar smaak.

Klaar in 45 minuten, 5.0 sterren gebaseerd op1 recensie.

Raapstelensoep recept

  • 1 bosje raapstelen, grof gehakt
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 grote gele ui, grof gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • voldoende groentebouillon zodat de groenten onder staan
  • peper en zout

Raapstelensoep maken

Raapstelen soep recept

  1. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de uien toe en laat over een 10tal minuten bruinen.
  2. Voeg dan de aardappelblokjes en de raapstelen toe en stoof enkele minuten mee, zo nu en dan roeren.
  3. Voeg groentebouillon, zout en peper toe, breng aan de kook en laat een 25 tal minuten sudderen (totdat de aardappels gaar zijn).
  4. Pureer de soep met een staafmixer en laat daarna nog even opkoken zodat het zetmeel van de aardappels kan binden.

Filed Under: Lente Recepten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Superverse kervelsoep met balletjes – 9 Recepten
  • Brood Bakken: Grootmoeder’s Wit + 7x Bruin + 3x Jeroen Meus
  • Topfavoriet! Asperges a la Flamande – Puur genieten van Belgische kwaliteit
  • Asperges met Zalm – Genieten in 15 minuten
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2022! Eenvoudig, klassiek
  • Simpel snel Bananen Smoothie – fris Genieten op hete dagen!
  • Je 5 beste Aardappelsalades van Jamie Oliver tot Jeroen Meus

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Volg Ons Op…

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • Kerstrecepten
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten

Ook lekker…

  • Broccoli
  • Chocolade Recepten
  • Gezond
  • Jamie Oliver
  • Kip
  • Koekjes
  • Lente Recepten
  • Mosselen
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • 120 Recepten voor Beginners
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!