Makkelijk raapstelen recept zodat je met de eerste groene blaadjes van de nieuwe lente een snelle een lekkere soep kan maken.
Ook wel snijkool of meiraap genoemd: typisch vroeg lentegroen dat je met aardappelen makkelijk in een lekkere soep kan verwerken.
Raapstelen zijn april mei verkrijgbaar. Het zijn de jonge plantjes van diverse koolsoorten: kleine, langwerpige, lichtgroene bladeren met een knapperige steel.
De jonge, frisse blaadjes kunnen in salades verwerkt worden, de rest is ideaal voor roerbakken of in aardappelpuree. Ze bevatten flink wat peperachtige smaken en zijn ideaal om een soepje van te maken zonder toevoeging van andere kruiden.
Voor de garnering rol je een lange, smalle reep hesp rondom enkele stengels rucola. Alhoewel deze blaadjes ook bekend zijn onder de naam raketsla, zijn het ook koolbladeren uit de Brassicaceae familie, waartoe behalve de kolen ook de mosterdplanten behoren.
Je kan deze soep natuurlijk ook maken met gewone koolbladeren en wat extra peper naar smaak.
Klaar in , 5.0 sterren gebaseerd op1 recensie.
Raapstelensoep recept
- 1 bosje raapstelen, grof gehakt
- 2 aardappelen, in blokjes gesneden
- 1 grote gele ui, grof gehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- voldoende groentebouillon zodat de groenten onder staan
- peper en zout
Raapstelensoep maken
- Verhit de olijfolie in een pan, voeg de uien toe en laat over een 10tal minuten bruinen.
- Voeg dan de aardappelblokjes en de raapstelen toe en stoof enkele minuten mee, zo nu en dan roeren.
- Voeg groentebouillon, zout en peper toe, breng aan de kook en laat een 25 tal minuten sudderen (totdat de aardappels gaar zijn).
- Pureer de soep met een staafmixer en laat daarna nog even opkoken zodat het zetmeel van de aardappels kan binden.
Leave a Reply