Maak dit MAKKELIJK courgettesoep met roomkaas recept in minder dan 30 minuten, met slechts 3 ingrediënten, zodat je zonder lang in de keuken te staan snel zal genieten van een romige kom soep boordevol smaak en energie.
Courgettes voor de groenten met flink wat vezels, roomkaas voor flink wat eiwit en vetten, korstjes bakken voor wie meer koolhydraten wil… Telkens een andere smaak met een andere kaas: dus met 1 recept telkens andere soep proeven.
Courgettesoep met roomkaas: elke keer weer anders

De meest gekende roomkaas voor op de boterham wereldwijd is ongetwijfeld Philadelphia. Maar ook de kaas van de monchoutaart – monchou dus -, is een roomkaas. Zij het dat Monchou en merknaam is van Campina. En ieder kent Boursin, maar misschien wist je niet eens dat ook Boursin een merknaam voor… alweer roomkaas is? Volgens de Fransen is het alvast het lekkerste roomkaasje uit Frankrijk.
Griekse feta kaas? Opnieuw een roomkaas! De Mascarpone uit Tiramisu? Ook een roomkaas… Eigenlijk zijn de benamingen platte kaas, kwark en verse kaas gewoon synoniemen van roomkaas. Om maar te zeggen dat er flink wat roomkazen op de markt zijn, dus flink wat andere smaken waarmee je kan spelen.
Grootste verschil tussen roomkaas en “gewone kaas” is:
Deze snelle fraisier taart maak je van begin tot einde in slechts 15 minuten, zodat je met en minimum aan werk zal genieten van een lekker dessert voor bij je koffie. dat roomkaas niet gerijpt is, maar het beginstadium is van “gewone kaas”
- dat je in roomkaas dikwijls nog een zure smaak zal roeven: ideaal in een soep!
- gewone kaas die dan weer smeerbaar wordt gemaakt om op je boterham te smeren noemt: smeerkaas (La Vache Qui Rit)
Over smelten gesproken: je uiteraard ook gewoon kaas mee door de hete soep pureren nadat je je courgette gaar gekookt hebt:
- Nadeel is dat je dan geen zure smaak aan je soep toevoegt. (Kan je wel makkelijk verhelpen door wat vers geperst citroensap toe te voegen.)
- Voordeel is dat je goedkope kaasoverschotjes in je supermarkt kan kopen. Dus telkens een overschotje van een andere kaassoort geeft je alweer een compleet anders smakende courgettesoep.

Dus al wat je nu nog moet doen is courgettes garen in water of bouillon. Dan (room)kaas naar keuze toevoegen, pureren en klaar is je courgettesoep. SUPERMAKKELIJK!
Tip: voor wat extra pit roer je net voor het serveren wat mosterd door de soep, of zet de mosterdpot bij op tafel.
Smakelijk!

Courgettesoep met roomkaas: Je SNELSTE en LEKKERSTE courgettesoep ooit
Ingrediënten
- 5 middelgrote courgettes waar dus nog geen uitgesproken zaadjes in zitten
- 1 to t anderhalve liter groentebouillon Sandra Bekkari gebruik hiervoor bouillonpoeder uit de 250 gram bokaal "Groentebouillon" van Rapunzel
- 250 gram roomkaas
Indien gewenst:
- vers geperst citroensap fijngehakte verse tuinkruiden, rotszout, mosterd, peper van de molen
Bereiding
- Was de courgettes, schil NIET, snijd in stukjes. Doe in een soeppot, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Vuur lager, deksel op de pot en laat de courgettes gaar pruttelen (15tal minuten)
- Voeg kaas of roomkaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
- Pureer je courgettesoep met een staafmixer smeuïg. Proef en voeg naar smaak en wens mosterd, rotszout, vers gemalen peper, vers geperst citroensap en/of verse fijngehakte tuinkruiden toe. Serveer onmiddellijk, maar is ook lekker koud te eten op een hete dag!
Een reactie achterlaten