Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Currysaus

October 4, 2013 door Ons Kookboek

Op zoek naar een lekker en makkelijk recept voor currysaus? Ga dan aan de slag met dit smaakvol recept met verse groenten en appel.

Het geheime ingredient in kerriesaus is wel degelijk de appel: een beetje zuur en een beetje zuur. Indische curry bevat dikwijls een beetje zuur door de yoghurt en een beetje zoet om de pikant hete smaak van de curry of chili ietwat te temperen.

Deze saus bereid je ideaal door na het roosteren of braden van een kip in de oven, de groenten te stoven in de braadslede van de kip. Gewoon aanstoven in boter of olie om te bakken gaat natuurlijk even goed: kies wat je gezondheid je toestaat.

Currysaus recept met appel en vele verse groenten

  • 2 tot 3 eetlepels kerriepoeder
  • 200 ml room
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml groentebouillon
  • indien gewenst: sap van halve citroen

Verse groenten en tuinkruiden:

  • 1 tomaat
  • 1 bleekselderij stengel
  • 1 wortel
  • 1 halve appelmoes appel (Jonagold, Goudrenet of Schone van Boskoop)
  • 1 halve ajuin
  • naar wens: 1 eetlepel fijngehakte, verse dragon of verse koriander
  • naar wens: 1 groen pepertje

Hoe currysaus maken

Currysaus

  1. Snijd de bleekselderij stengel, de wortel, halve ajuin en halve appel in zo klein mogelijke stukjes en stoof (indien gewenst met een groen pepertje) aan in gesmolten boter waar je 2 tot 3 eetlepels kerriepoeder aan hebt toegevoegd.
  2. Blus de fijne groenten met de witte wijn en voeg er dan de groentebouillon aan toe.
  3. Laat 60 seconden inkoken en voeg dan de room en het sap van de citroen toe. Laat de saus verder inkoken tot de gewenste dikte.
  4. Ondertussen ontvel je de tomaat en verwijder je de pitjes. Snijd de tomaat zeer fijn en voeg – indien gewenst samen met de fijngehakte dragon of koriander – toe aan de currysaus, net voor het opdienen.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Maureen Werbrouck says

    June 17, 2015 at 4:01 pm

    Hele lekkere saus ik zocht zoiets en…….. HEB HET VEVONDEN

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer