Op zoek naar een lekker en makkelijk recept voor currysaus? Ga dan aan de slag met dit smaakvol recept met verse groenten en appel.
Het geheime ingredient in kerriesaus is wel degelijk de appel: een beetje zuur en een beetje zuur. Indische curry bevat dikwijls een beetje zuur door de yoghurt en een beetje zoet om de pikant hete smaak van de curry of chili ietwat te temperen.
Deze saus bereid je ideaal door na het roosteren of braden van een kip in de oven, de groenten te stoven in de braadslede van de kip. Gewoon aanstoven in boter of olie om te bakken gaat natuurlijk even goed: kies wat je gezondheid je toestaat.
Currysaus recept met appel en vele verse groenten
- 2 tot 3 eetlepels kerriepoeder
- 200 ml room
- 100 ml witte wijn
- 100 ml groentebouillon
- indien gewenst: sap van halve citroen
Verse groenten en tuinkruiden:
- 1 tomaat
- 1 bleekselderij stengel
- 1 wortel
- 1 halve appelmoes appel (Jonagold, Goudrenet of Schone van Boskoop)
- 1 halve ajuin
- naar wens: 1 eetlepel fijngehakte, verse dragon of verse koriander
- naar wens: 1 groen pepertje
Hoe currysaus maken
- Snijd de bleekselderij stengel, de wortel, halve ajuin en halve appel in zo klein mogelijke stukjes en stoof (indien gewenst met een groen pepertje) aan in gesmolten boter waar je 2 tot 3 eetlepels kerriepoeder aan hebt toegevoegd.
- Blus de fijne groenten met de witte wijn en voeg er dan de groentebouillon aan toe.
- Laat 60 seconden inkoken en voeg dan de room en het sap van de citroen toe. Laat de saus verder inkoken tot de gewenste dikte.
- Ondertussen ontvel je de tomaat en verwijder je de pitjes. Snijd de tomaat zeer fijn en voeg – indien gewenst samen met de fijngehakte dragon of koriander – toe aan de currysaus, net voor het opdienen.
Hele lekkere saus ik zocht zoiets en…….. HEB HET VEVONDEN