Alleen al bij het lezen van dit curryworst recept, loopt het water je in de mond: makkelijk recept zodat je snel zelf goedkope, lekkere en bovendien gezonde curryworsten kan gaan bakken.
Waar we niet van houden zijn alle bewaarstoffen en (onbekende) toevoegstoffen in gefabriceerd voedsel. Waar we wel van houden is de lekkere smaak, en bij deze een recept dat je zelf nog naar eigen smaak kan verbeteren, wij vinden het alvast vingerlikkend lekker.
Je kan de worst eerst even in bloem rollen en dan zo frituren, of eerst gerold in een beslagje van tapiocabloem met wat water (of bier), peper en zout. Je kan er ook gewoon bolletjes van rollen, deze platdrukken en als hamburgers bakken in een pan. Tenslotte kan je het draaien in een loempiavelletje (bijvoorbeeld in brickdeeg of in filodeeg).
Curryworst ingrediënten
- 500 gram varkensgehakt (geen droog rundergehakt)
- 2 gekookte aardappelen
- 1 volledig, biologisch ei
- 1 teentje knoflook
- 1 ajuin
- peper, zout en kerriepoeder naar smaak
- 1 vel brickdeeg (dun loempiadeeg) per worst
- 20 ml arachide olie (olie om te bakken)
Curryworst maken
- Doe het gehakt met de look, ui, peper, zout, ei, olie en kerriepoeder in de blender of keukenrobot.
- Stamp de gekookte aardappelen met een vork onder het gemalen vlees.
- Maak met de hand een worst, door het vlees op een loempiavel uit te spreiden. Rol het vel rondom de worst, plooi de uiteinden naar het midden zodat er geen vlees uit het vel kan ontsnappen, rol het deeg verder op en plak toe met wat ei(geel) of water. Of maak kleine worstjes (klein zodat ze niet gaan breken als je ze hanteert) die je even door bloem wentelt
Bak Je curryworsten in frituurvet op 180 graden.
in curryworst zit geen varkensgehakt!! alleen kippenafval en varkensspek… dat is geen echte curryworst
dat is geen echte curryworst…. curryworst is gemaakt van kipafval en varkensspek… niet van varkensgehakt….
hmm lekker