Makkelijk recept om snel een lekkere blue curacao cocktail te maken zodat je kan genieten van allerlei citrussmaken in je glas.
Het exotische drankje onderaan wordt klassiek bereid met Pisang Ambon. Maar vermits de bananensmaak van de groene Pisang Ambon naar onze smaak ietwat overheerste, werd hij vervangen door Blue Curacao.
Een zeer lekkere variant is alle alcohol te mengen, over ijsblokjes te gieten in een lang, smal glas en dan het glas verder vullen met tonic, zoals in de foto onderaan.
Blue Curacao is een ietwat bittere sinaaslikeur op smaak gebracht met de gedroogde schil van de laraha citrusvruchten. Alhoewel dit citrusfruit wordt geteeld op het eiland Curaçao is het daar geen inheemse plant. De Spanjaarden probeerden er Valencia sinaasappels te kweken, maar door het droge klimaat en de arme bodem kwamen ze niet verder dan kleine, bittere vruchtjes.
Zoals met elk citrusfruit, kan je de schil drogen, zodat de bomen verder werden gekweekt voor de schil.
De likeur wordt gemaakt door de schil en andere kruiden te trekken in alcohol. Dit resulteert in een bijna kleurloze drank met citrussmaak en wat bitterheid. De blauwe kleur is volledig kunstmatig (klassiek E133).
Blue Curacao cocktail ingrediënten
1 deel brandy (30ml per consumptie)
- 1 deel vers geperst sinaasappelsap
- 1/2 deel Cointreau
- 1/2 deel Blue Curacao
Bereiding
- Neem een maatbekertje van 30 ml, vul met brandy en giet in de shaker.
- Vul het maatbekertje opnieuw, maar dan met sinaasappelsap en doe bij in de shaker.
- Vul het maatbekertje half met Cointreau en vul het dan volledig af met Blue curacao. Giet bij in de shaker.
- Voeg ook ijsblokjes toe, schud de shaker goed om, serveer in een smal, lang glas en garneer met een schijfje citrusfruit.
Een reactie achterlaten