Snel, zeer makkelijk en lekker soep recept: Avgolemono of Griekse soep met ei en citroen.
Deze eenvoudige soep maak je door bouillon te mengen met ei en citroensap. Verhit de soep zodat de eieren de bouillon gaan verdikken maar zorg ervoor dat de soep niet meer kookt (anders gaan de eieren schiften).
Dit recept is voor 6 personen en is klaar in minder dan 1 uur, tenzij je zelf eerst een kippenbouillon gaat trekken.
Ingrediënten
- anderhalve liter kippenbouillon
- 50 gram rondkorrelige rijst
- 4 eieren
- sap van 1 citroen
- 1 a 2 snuifjes witte peper
- 1 a 2 mespuntjes zout
Bereiding
- Breng de kippenbouillon aan de kook.
- Was de rijst, laat hem uitlekken en strooi in kokende bouillon. Laat de rijst in 15 a 20 minuten gaar worden met het deksel op de pan.
- Klop ondertussen de eieren iets schuimig.
- Klop er geleidelijk het citroensap door en blijf kloppen met de garde.
- Meet 1/4 liter van de kokende kippenbouillon af en roer deze langzaam door het ei-citroenmengsel.
- Neem de pan van het vuur en schenk onder voortdurend roeren het voorverwarmde mengsel bij de bouillon.
- Verhit de soep nog even, maar laat hem niet meer koken.
- Breng de Griekse citroensoep op smaak met peper en zout en laat ze nog 5 minuten trekken.
Leave a Reply