2 lekkere kip kerrie recepten, geïnspireerd op heerlijke mamak gerechten uit Maleisië, zodat je zelf een zeer lekkere, authentieke kip kerrie kan klaarmaken ofwel snel ofwel zoals het moet.
Een stoofpotje met veel saus – of een pot currysaus van bij de Chinees – is de westerse afgeslankte variant van de oosterse "kerrie" en kerrie betekent saus.
Kip kerrie is dus kip in saus, en deze saus zit natuurlijk vol van oosterse kruiden en specerijen. Bak of rooster de kruiden tot het aroma vrij komt, voeg vlees en water of vers kokosmelk toe en na een tijdje sudderen serveert je een heerlijk oosters gerecht.
Hier in Maleisië ga je naar de "mamak": een goedkoop eethuis van de "mamaks" of Indische moslims, die voor de westerse smaak een uitgebreide en overheerlijke variatie aan kerrie en tandoori gerechten voorschotelen. Probeer een kerrie kip of tandoori kip met Indisch brood (naan of thosai: probeer de 2 en wees verbaasd dat de laatste niet met tarwebloem maar met kikkererwtenbloem is gemaakt), klassiek geserveerd met enkele kerrie sausjes of dhal sausjes.
Duur of goedkoop: reken om je buik supervol te eten voor minder dan 2.5 Euro.
Wil je meer geld uitgeven, ga dan naar Indisch restaurant en weet dat ze daar soms flink wat boter of ghee mee onder hun saus roeren: niet ideaal voor een gevoelig spijsverteringssysteem.
Wil je het zelf eens proeven zonder op reis te gaan, ga dan aan de slag met dit makkelijk kip curry recept of maak je eigen lekkere kruiden en specerijenmengeling zodat je een superlekker oosters gerecht kan serveren met dit kip kerrie recept.
Een reactie achterlaten