• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Maak zelf je eigen GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari of combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot de perfecte muesli mengelmoes.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Makkelijke Recepten>>Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

2 Reacties

Maak zelf je eigen GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari of combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot de perfecte muesli mengelmoes.

Deze granola kan je makkelijk enkele weken bewaren in een afgesloten bokaal in je ijskast… als je er zo lang vanaf kan blijven natuurlijk!

Granola Sandra Bekkari

Granola, cruesli en muesli

Pompoensoep Sandra Bekkari
Geen zin om pompoenen te schillen? Maak dan deze makkelijke pompoensoep van Sandra Bekkari zodat je met een minimum aan werk in je keuken een maximum aan smaken zal proeven in je bord.

Dit granola recept van Sandra Bekkari verscheen ook al in de Libelle onder de naam “cruesli met chocolade”. We zetten hier even op een rijtje de verschillen (en de gelijkenissen) tussen cruesli, muesli en granola.

  • Muesli: bestaat al sinds het begin van de vorige eeuw. De Zwitserse dokter Maximilian Bircher-Benner geneesde zichzelf van geelzucht door het eten van… rauwe appels. Hij verdiepte zich in de voordelen van het eten van rauw voedsel en creëerde een rauw ontbijt met rauwe havermout, fruit en noten, wat hij muesli noemde. Volgens hem is het gezondste eten rauw fruit en rauwe groenten, gevolgd door gekookt voedsel en tenslotte vlees. Je raadt het al, hij bande tenslotte al het vlees uit zijn persoonlijk dieet.
  • Cruesli is de merknaam die Quaker aan hun krokante muesli gaven. De muesli wordt gemengd met een vetstof (olie of boter) en een zoetstof (suiker of honing), gebakken en dan in kleine stukjes gebroken.
  • Granola is een mengsel van noten, pitten, zaden en/of granen die je met suiker of honing roostert in de oven. Dus simpelweg een zelfgemaakte “cruesli” of een muesli die je met suiker of honing laat roosteren in de oven.

Sandra Bekkari’s favoriet ontbijt recept met havermout = granola

Maak het lekkerste ontbijt van Sandra Bekkari: havermout pannenkoeken die zo goed vullen dat je er dus de ganse morgen gezond mee verder kan.

Inderdaad: Sandra laat uitdrukkelijk weten dat ze de dag niet kan starten zonder lekker ontbijt, en meestal is dat met granola met flink wat vers fruit en allerhande verschillende kleuren + yoghurt.

Voor wie een strikt paleo dieet volgt, die maakt zelf yoghurt van noten en laat de havermout achterwege. In Neo Paleo eet je gewoon ook havermout, het is immers glutenvrij en rijk aan vezels, dus je krijgt er niet echt snel honger van.

Wie volgens De Voedselzandloper eet, die kan ook een kant en klaar potje sojayoghurt kopen.

Kleine variaties dus op het recept van Sandra’s SANA dieet.

TOPPER! Lekkere lunch met liefde gemaakt: dat is wat deze makkelijk te maken eiersalade belooft. Makkelijk op voorhand klaar te maken en oh zo lekker op de boterham.

Wat yoghurt betreft kiezen wij steevast voor Griekse yoghurt, wegens hoe minder vet in de yoghurt, hoe meer suiker je geneigd bent toe te voegen om het toch nog “lekker” te maken. Weet dat sommige yoghurt van zichzelf zuurder is dan andere, dus probeer wat verschillende merken zodat je je granola kan serveren zonder extra suiker toe te voegen. Smakelijk!

Ontbijt Tip: wie zoals wij flink wat kleinfruit in de diepvries heeft liggen, die neemt een portie fruit uit de diepvries en legt het in de ijskast, zodat je de volgende morgen lekker ontdooit fruit doorheen je yogurt en je granola kan mengen. Lekker en vooral goedkoop wanneer het kleinfruit niet in seizoen is. Smakelijk!

Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

https://www.onskookboek.be
Maak zelf je eigen GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari of combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot de perfecte muesli mengelmoes.
5 from 1 vote
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 20 mins
Totaal 30 mins
Gerecht Ontbijt, Snack
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 2 eetlepels echte imkershoning
  • 2 eetlepels kokosolie

Naar wens, het hoeft echt niet allemaal zo perfect afgewogen te worden

  • 250 tal gram havervlokken
  • 100 tot 150tal gram noten (Sandra gebruikt hazelnoten die wel eens duur in aankoop durven te zijn, dus ga gerust op zoek naar walnoten, amandelen of vervang een deel van de havervlokken met zaden
  • 90 ml water (of wie geen probleem met vet heeft: een of twee extra eetlepels kokosolie en geen water: wij verkiezen zonder water wegens we willen roosteren: de noten bevatten van zichzelf al flink wat olie om zo te roosteren de havervlokken daarentegen kunnen best wat extra olie gebruiken

Naar wens voor bij Sandra's granola

  • 50 gram fondant hoe meer cacao in de reep, hoe beter
  • gedroogd fruit (In de Open Keuken van Sandra Bekkari op VTM gebruikt ze geen gedroogd fruit. Op haar website nooit meer dieten voegt ze 8 eetlepels zaden en 70 gram gedroogd fruit toe zoals rozijnen veenbessen, pruimen, dadels...)
  • yoghurt
  • vers kleinfruit

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 160/180 graden.
  • Hak de helft van de noten fijn met een hakmes en mix de andere helft van de noten tot meel in een blendertje of keukenrobot. Opgelet: niet te lang blijven mixen zodat je notenboter zou krijgen, gewoon de blender of keukenrobot op pulse (aan/uit) tot je noten naar wens fijn genoeg gehakt zijn.
  • Doe de noten met de kokosolie en havervlokken in een grote kom. Voeg er de kokosolie en de honing bij (vaste honing en vast kokosvet maak je best eerst vloeibaar door even op te warmen), wie wenst voegt ook wat water toe en roer alles goed door elkaar.
  • Leg een boterpapier op de bakplaat van de oven, spreid er de ingrediënten in een even dikke laag op uit, zet in de oven en laat een 20tal minuten roosteren. LET OP: houd alles in de gaten en roer zo nu en dan de ingrediënten weer door elkaar zodat niets aan zal bakken en alle ingrediënten de warmte van de oven redelijk gelijkmatig zullen voelen.
  • Hak ondertussen de chocolade fijn.
  • Haal de geroosterde granola uit de oven en roer er onmiddellijk (het gedroogd fruit voor wie dat gebruikt) en de chocolade door, zodat de chocolade wat kan smelten en zich zo beter aan de rest van de ingrediënten zal hechten. Dubbel lekker dus als je erin bijt want je zal alle smaken samen proeven.
  • Vouw het bakpapier dubbel zodat je de ingrediënten makkelijk in een brede bokaal kan gieten.
  • Bewaar je granola een 2 tot 3 weken in de ijskast en serveer zo nu en dan een deel voor ontbijt met flink wat vers fruit en yoghurt.
Keyword Glutenvrij, Havervlokken, Honing, Makkelijke Recepten, Noten, Sandra Bekkari
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Makkelijke Recepten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Reacties

  1. De Backere Chris zegt

    maart 3, 2018 at 3:14 am

    Ik vind het leuk om recepten te lezen, maar ik erger me te pletter aan de taalfouten in de inleiding bij het recept voor granola van Sandra Bekkari.

    vb. De Zwitserse dokter Maximilian Bircher-Benner geneesde zichzelf … GENAS!
    havermout, het : havermout is niet onzijdig!
    Wat yoghurt betreft kiezen: plaats een komma tussen twee vervoegde werkwoorden!
    een portie fruit uit de diepvries en legt het in de ijskast: ook ‘portie’ is niet onzijdig!
    lekker ontdooit fruit: voltooid deelwoord van ontdooien = ontdooid!

    Zinsconstructies zijn ook niet al te mooi:
    Wie volgens De Voedselzandloper eet, die kan ook een kant en klaar potje sojayoghurt kopen: … eet, kan (die is overbodig, is spreektaal).

    Ik stopte met lezen, ik word er te chagrijnig van…

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      maart 7, 2018 at 11:09 am

      Graag even verbeteren dan Chris? Dankuwel!

      Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!