• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Maak zelf je eigen GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari of combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot de perfecte muesli mengelmoes.

Onskookboek.be » Makkelijke Recepten » Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

2 Reacties

Maak zelf je eigen GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari of combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot de perfecte muesli mengelmoes.

Deze granola kan je makkelijk enkele weken bewaren in een afgesloten bokaal in je ijskast… als je er zo lang vanaf kan blijven natuurlijk!

Granola Sandra Bekkari

Granola, cruesli en muesli

Pompoensoep Sandra Bekkari
Geen zin om pompoenen te schillen? Maak dan deze makkelijke pompoensoep van Sandra Bekkari…

Dit granola recept van Sandra Bekkari verscheen ook al in de Libelle onder de naam “cruesli met chocolade”. We zetten hier even op een rijtje de verschillen (en de gelijkenissen) tussen cruesli, muesli en granola.

  • Muesli: bestaat al sinds het begin van de vorige eeuw. De Zwitserse dokter Maximilian Bircher-Benner genas zichzelf van geelzucht door het eten van… rauwe appels. Hij verdiepte zich in de voordelen van het eten van rauw voedsel en creëerde een rauw ontbijt met rauwe havermout, fruit en noten, wat hij muesli noemde.
    Ontbijt Sandra Bekkari
    Voor wie eens iets anders wil voor ontbijt: kies uit deze 5 lekkere ontbijt recepten van Sandra Bekkari: amandelbrood, crumble, pannenkoeken, granola of smoothie.
    Volgens hem is het gezondste eten: rauw fruit en rauwe groenten, gevolgd door gekookt voedsel en tenslotte vlees. Je raadt het al, hij bande tenslotte al het vlees uit zijn persoonlijk dieet.
  • Cruesli is de merknaam die Quaker aan hun krokante muesli gaven. De muesli wordt gemengd met een vetstof (olie of boter) en een zoetstof (suiker of honing), gebakken en dan in kleine stukjes gebroken.
  • Granola is een mengsel van noten, pitten, zaden en/of granen die je met suiker of honing roostert in de oven. Dus simpelweg een zelfgemaakte “cruesli” of een muesli die je met suiker of honing laat roosteren in de oven.

Sandra Bekkari’s favoriet ontbijt recept met havermout = granola

Maak het lekkerste ontbijt van Sandra Bekkari: havermout pannenkoeken die zo goed vullen dat je er dus de ganse morgen gezond mee verder kan.

Inderdaad: Sandra laat uitdrukkelijk weten dat ze de dag niet kan starten zonder lekker ontbijt, en meestal is dat met granola met flink wat vers fruit en allerhande verschillende kleuren + yoghurt.

Voor wie een strikt paleo dieet volgt, die maakt zelf yoghurt van noten en laat de havermout achterwege. In Neo Paleo eet je gewoon ook havermout, het is immers glutenvrij en rijk aan vezels, dus je krijgt er niet echt snel honger van.

Wie volgens De Voedselzandloper eet, kan ook een kant en klaar potje sojayoghurt kopen.

Kleine variaties dus op het recept van Sandra’s SANA dieet.

TOPPER! Lekkere lunch met liefde gemaakt: dat is wat deze makkelijk te maken eiersalade belooft. Makkelijk op voorhand klaar te maken en oh zo lekker op de boterham.

Wat yoghurt betreft: kiezen wij steevast voor Griekse yoghurt… Wegens: hoe minder vet in de yoghurt, hoe meer suiker je geneigd bent toe te voegen om het toch nog “lekker” te maken. Weet dat sommige yoghurt van zichzelf zuurder is dan andere, dus probeer wat verschillende merken zodat je je granola kan serveren zonder extra suiker toe te voegen. Smakelijk!

Ontbijt Tip: heb jij, zoals wij, flink wat kleinfruit in je diepvries liggen? Neem dan een portie fruit uit de diepvries. Legt dat fruit in je ijskast: zodat je het de volgende morgen lekker ontdooid doorheen je yogurt en je granola kan mengen. Lekker en vooral goedkoop wanneer het kleinfruit niet in seizoen is. Smakelijk!

Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

https://www.onskookboek.be
Maak zelf je eigen GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari of combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot de perfecte muesli mengelmoes.
4.84 from 6 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 20 mins
Totaal 30 mins
Gerecht Ontbijt, Snack
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 2 eetlepels echte imkershoning
  • 2 eetlepels kokosolie

Naar wens, het hoeft echt niet allemaal zo perfect afgewogen te worden

  • 250 tal gram havervlokken
  • 100 tot 150tal gram noten (Sandra gebruikt hazelnoten die wel eens duur in aankoop durven te zijn, dus ga gerust op zoek naar walnoten, amandelen of vervang een deel van de havervlokken met zaden
  • 90 ml water (of wie geen probleem met vet heeft: een of twee extra eetlepels kokosolie en geen water: wij verkiezen zonder water wegens we willen roosteren: de noten bevatten van zichzelf al flink wat olie om zo te roosteren de havervlokken daarentegen kunnen best wat extra olie gebruiken

Naar wens voor bij Sandra's granola

  • 50 gram fondant hoe meer cacao in de reep, hoe beter
  • gedroogd fruit (In de Open Keuken van Sandra Bekkari op VTM gebruikt ze geen gedroogd fruit. Op haar website nooit meer dieten voegt ze 8 eetlepels zaden en 70 gram gedroogd fruit toe zoals rozijnen veenbessen, pruimen, dadels...)
  • yoghurt
  • vers kleinfruit

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 160/180 graden.
  • Hak de helft van de noten fijn met een hakmes en mix de andere helft van de noten tot meel in een blendertje of keukenrobot. Opgelet: niet te lang blijven mixen zodat je notenboter zou krijgen, gewoon de blender of keukenrobot op pulse (aan/uit) tot je noten naar wens fijn genoeg gehakt zijn.
  • Doe de noten met de kokosolie en havervlokken in een grote kom. Voeg er de kokosolie en de honing bij (vaste honing en vast kokosvet maak je best eerst vloeibaar door even op te warmen), wie wenst voegt ook wat water toe en roer alles goed door elkaar.
  • Leg een boterpapier op de bakplaat van de oven, spreid er de ingrediënten in een even dikke laag op uit, zet in de oven en laat een 20tal minuten roosteren. LET OP: houd alles in de gaten en roer zo nu en dan de ingrediënten weer door elkaar zodat niets aan zal bakken en alle ingrediënten de warmte van de oven redelijk gelijkmatig zullen voelen.
  • Hak ondertussen de chocolade fijn.
  • Haal de geroosterde granola uit de oven en roer er onmiddellijk (het gedroogd fruit voor wie dat gebruikt) en de chocolade door, zodat de chocolade wat kan smelten en zich zo beter aan de rest van de ingrediënten zal hechten. Dubbel lekker dus als je erin bijt want je zal alle smaken samen proeven.
  • Vouw het bakpapier dubbel zodat je de ingrediënten makkelijk in een brede bokaal kan gieten.
  • Bewaar je granola een 2 tot 3 weken in de ijskast en serveer zo nu en dan een deel voor ontbijt met flink wat vers fruit en yoghurt.
Keyword Glutenvrij, Havervlokken, Honing, Makkelijke Recepten, Noten, Sandra Bekkari
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Reader Interactions

Reacties

  1. De Backere Chris zegt

    september 2, 2022 at 3:14 am

    5 stars
    Ik vind het leuk om zo recepten te lezen! Vooral de inleiding bij het recept voor granola van Sandra Bekkari.

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      september 6, 2022 at 6:28 pm

      5 stars
      Dankuwel Chris! Laat het vooral ook smaken.

      Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!

OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer