Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Speculaas maken

November 20, 2013 door Ons Kookboek

Makkelijk recept om zelf zeer lekkere speculaas te maken met kruiden en noten zodat je met toch weinig werk koekjes kan bakken met meer dan 10 verschillende smaken.

Knapperig van buiten en zacht van binnen: zelf lekkere koekjes maken boordevol smaken voor Sinterklaas of gewoon voor bij een heerlijk kopje koffie.

De milde smaken komen van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom en witte peper. Rol het deeg in kleine bolletjes en werk af door er bovenop wat fijngehakte noten in te duwen. Hoe meer verschillende noten, hoe meet verschillende smaken.

De speculaaskruiden blijven nog wat in je mond nasmaken, zelfs nadat de koekjes uit je mond zijn verdwenen: ideaal dus bij een kopje verse koffie.

Heb je deze herfst flink wat walnoten waar je niet weet wat ermee te doen, rooster ze dan eerst in een Tefalpan en maal ze dan even fijn met poedersuiker zoals hieronder beschreven voor amandelmeel en vervang het amandelmeel met walnotenmeel.

Recept speculaas koekjes

  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 75 gram ongezouten melkerijboter
  • 50 gram amandelmeel (eventueel zelf gemalen in een koffiemolen, doe indien nodig 1/2 eetlepel (7 gram) poedersuiker bij de amandelen zodat de olie in de amandelen de bloem niet klontert)
  • 50 gram lichte bruine, niet geraffineerde suiker
  • 55 gram witte suiker (50 gram als je de amandelen zelf hebt gemalen met poedersuiker)
  • 1 biologisch ei
  • 1/2de theelepel kaneelpoeder
  • 1/2de theelepel gemberpoeder
  • een snuifje gemalen nootmuskaat
  • 1/4de theelepel kardamompoeder
  • 1/4de theelepel steranijs
  • 1/4de theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2de theelepel gemalen witte peper
  • een snuifje zout
  • fijn geraspte schil van een halve citroen

Afwerking

  • 40 gram (of meer) fijngehakte walnoten
  • kristalsuiker

Speculaas bakken

Speculaas maken

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom: bloem, amandelmeel, kruiden en zout.
  2. Doe de suiker bij de boter en klop tot luchtige room.
  3. Voeg het ei en de geraspte schil van de citroen toe en klop onder de room.
  4. Voeg het bloemmengsel toe en klop tot deeg.
  5. Rol het deeg in een bol of worst, wikkel in plastiekfolie en laat 1 uur or 1 nacht in de ijskast rusten.
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  7. Leg bakpapier op een bakplaat.
  8. Neem het deeg uit de ijskast en rol bolletjes van 2.5 cm, strooi en suiker en walnootstukjes over en duw ze dan plat tot schijfjes van ongeveer 6 mm dikte.
  9. Leg ze op het bakpapier en laat ongeveer 5 cm tussen 2 koekjes.
  10. Bak het deeg voor ongeveer 10 tot 12 minuten, totdat de koekjes ietwat donkerbruin kleuren aan de rand.
  11. Haal de speculaas uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer