Compleet anders dan anders! Op zoek naar een courgettesoep recept met zalm dat je nog nooit geproefd zal hebben? Ga dan aan de slag met dit lekker, eenvoudig en oosters recept. Gegarandeerd anders wegens 2 recepten van Pascale Naessens in 1.
Pascale’s omkaderd recept onderaan gebruikt gerookte zalm. Wie met verse zalm aan de slag wil, die gebruikt het vissoep recept met courgette dat nu volgt.
Smakelijk en heb ook jij een anders dan anders recept om courgettesoep te maken? Laat het weten in een reactie!
Klassieke courgettesoep met zalm, garnalen of andere vis
Makkelijk en zeer lekker voorgerecht: courgettesoep met zalm of garnalen zodat je met flink wat brood in 1 keer een volledige maaltijdsoep kan serveren.

Je kan dit recept dus ook met andere vis klaarmaken, met schelpdieren of met garnalen. Kies je voor garnalen, verwijder het darmkanaal maar behoud de kop en de schalen. Bak de gekuiste garnalen apart in een pan met hoeveboter tot ze rose kleuren. Haal ze uit de pan en houd apart voor de garnering. Doe onmiddellijk de koppen en de schalen in dezelfde pan en bak verder tot de aroma’s goed vrijkomen. Blus de pan, roer de aanbaksels los en giet door een grove zeef bij de visbouillon in onderstaand recept. LEKKER!
Gele courgette soep recept
- 350 gram gehakte courgette
- 250 gram aardappelen, in stukjes gesneden
- 2 stengels gehakte bleekselderij
- 150 gram gehakte, witte ui
- 125 gram in blokjes gesneden pastinaak of wortelen
- 120 gram gele paprika, fijngehakt
- 6 eetlepels hoeveboter
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
Wil ook jij snel lekkere mosselen koken maar weet je niet hoe te beginnen? Lees hier hoe het moet en kies dan uit het lange lijstje lekkere recepten. 1 liter visbouillon (bijvoorbeeld zelf gemaakt bij het koken van mosselen)
- 250 ml droge witte wijn
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde tijm of 2 tot 3 verse takjes
- 2 theelepels gedroogde dragon of 5 tot 6 takjes verse dragon
- 1 kg verse zalm, in stukken gesneden
- 150 ml melk
- 80 ml room
- Tabasco naar smaak (1 tot 2 scheutjes)
Hoe een klassieke gele courgettesoep met zalm bereiden
Op zoek naar een snel, makkelijk, gezond en lekker soep recept? Ga dan aan de slag met deze tomaten courgettesoep die je in minder dan een half uur kan serveren. In een grote pot met dikke bodem smelt je de boter en voeg hierbij de ui, selder, paprika, look, aardappel en wortel.
- Stoof op een middelhoog vuur totdat de aroma’s goed vrijkomen.
- Blus met wijn en schraap eventuele aanbaksels terug los van de bodem van de pot.
- Voeg de bouillon toe, tijm en dragon en breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 3 kwartier sudderen.
- Pureer de soep
- Voeg naar smaak peper en rotszout toe.
- Voeg de zalm toe en laat garen.
- Roer er dan melk, room en Tabasco door en pas indien nodig de smaak nogmaals aan.
Serveer je courgettesoep met verse dille, een schijfje citroen, een groot stuk warm (zuurdesem) brood en je favoriete salade.
Courgettesoep met zalm à la Pascale Naessens

Zoals gezegd een totaal nieuw recept wegens we combineren 2 recepten van Pascale in 1. Je kan hier alvast nog meer recepten met zalm van Pascale Naessens lezen. http://www.kabeljauw.com/zalm-recepten/
2 recepten dus in 1:
- soort van zalm lasagna (klaar in 20 minuten) en
- champignonsoep met garnalen (klaar in 10 minuten).
Wie kan goed rekenen: wanneer zijn de 2 gerechten van hierboven samen klaar?
20 + 10 = 30?

Klopt… Maar terwijl het 20 minuten recept in de oven staat, begin en eindig je het 10 minuten recept : dus al bij al toch klaar in 20 minuten.
Voor deze soep combineren we de zout-zure smaken uit Pascale’s courgette lasagna met gerookte zalm recept. Een soort lasagna zonder pasta en zonder kaassaus. Belangrijkste smaakmakers:
- zout: gerookte zalm en kappertjes
- zuur: kappertjes en tomaat
- umami: sojasaus
Dat oven recept mist dus een bouillon. Pascale gaat en staat voor Puur Genieten, dus geen instant groentebouillon van Rapunzel zoals Sandra Bekkari dat doet in haar makkelijk courgettesoep recept met zalm. Wel een snel opkoken van “DE meest sublieme” smaakmakers uit de natuur: champignons. Denk maar eens aan deze bospaddestoelensoep: alweer iets dat je nauwelijks tot nog nooit zal geproefd hebben.
Dus in plaats van instant bouillon probeer je de volgende keer eens dit
10 minuten groentebouillon recept of het 10 minuten soepje van Pascale Naessens:
Het makkelijkste recept om lekkere courgettesoep te maken lees je hier: bovendien klaar in 10 minuten, inclusief lekkere curry korstjes. champignons aanstoven in olijfolie
- water en sojasaus erbij en even laten pruttelen
- afwerken met korianderblaadjes, limoensap en lenteuitjes
Als het makkelijk en snel moet gaan, en je wil eens iets anders dan anders op tafel zetten, snuffel dan eens in de kookboeken van Pascale Naessens. Wegens minder bekend. dus de meeste kans om echt nieuwe smaakcombinaties te ontdekken. Zonder pakjes en zakjes!
Smakelijk!

Courgettesoep met zalm à la Pascale Naessens: dit recept wil je NU proberen
Ingrediënten
Voor de champignonbouillon
- flink wat olijfolie
- 250 gram niet witte champignons
- vers gemalen peper
- 4 lenteuien
- naar smaak 3 eetlepels sojasaus: niet alle sojasaus in het begin toevoegen!!! Proeven en toevoegen indien nodig
- water
Voor de courgettesoep ingrediënten in de oven
- olijfolie
- 2 courgetten
- 250 gram gerookte zalm houd een deel apart voor de garnering
- 3 to maten
- 3 eetlepels kappertjes
- sojasaus
- vers gemalen pepers
Voor de afwerking indien gewenst:
- erwtjes uit de diepvries
- Verse korianderblaadjes of verse dille
- vers geperst limoensap of citroensap
- zeezout
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Rooster eerst de courgettes, zoals we ook in dit courgettesoep met verse tomaten deden, maar dan anders :-) Ovenschotel besprenkelen met olijfolie.
- Daarop een laagje courgetteplakjes schikken.
- Daarboven een laagje zalm met kappertjes.
- Daarboven een laagje tomatenplakjes.
- Herhaal en eindig met een laag courgette en kapertjes. Vermits het straks allemaal in de soep gaat, hoeft het allemaal niet perfect gelaagd te zijn. Gewoon laagjes maken en alles gaar roosteren is de boodschap.
- Besprenkel met olijfolie, sojasaus en kruid met vers gemalen peper.
- Zet 20 minuten in de oven. Na 20 minuten haal je de schotel even uit de oven en overgiet alles met het vrijgekomen kookvocht.
- Ondertussen maak je de snelle bouillon. Grote champignons eerst in stukjes snijden. Doe flink wat olijfolie in een brede, hoge stoofpot en stoof er de champignons in aan, kruiden met vers gemalen peper.
- Van zodra de champignons gaar gestoofd zijn, overgiet je ze met water tot ze onder staan. Voeg ook wat sojasaus toe (niet alles, je kan achteraf altijd meer toevoegen, teveel sojasaus eruit halen lukt echter nooit!). Laat enkele minuten pruttelen. Nogmaals: niet overdrijven met de sojasaus: eerst proeven en pas nadat de ovenschotel erbij gaat alles verder op smaak brengen met extra sojasaus en/of zeezout!
- Ondertussen hak je indien gewenst lenteuien en korianderblaadjes fijn voor de garnering.
- Haal de courgettes, zalm en tomaten uit de oven en giet bij de champignonbouillon.
- Wie wil voegt nu erwtjes uit de diepvries toe.
- Pureer met een staafmixer (voeg indien nodig meer water toe).
- Proef en breng verder op smaak met limoensap of citroensap, sojasaus, en vers gemalen peper.
- Breng opnieuw aan de kook.
- Roer er de lenteuien en korianderblaadjes of dille door.
- Schep je courgettesoep in kommetjes en garneer met de rest van de gerookte zalm. Voor alle duidelijkheid: Pascale Naessens zal er geen broodjes bij serveren...
Een reactie achterlaten