Hoe kan je in 20 minuten genieten van verse soep? Dankzij dit lekker en uiterst makkelijk waterkerssoep recept.
Heb je meer dan 20 minuten, probeer dan het tweede recept met aardappel en prei.
Waterkers heeft een ietwat pepersmaak, dus proef eerst alvorens bij te kruiden met peper.
Klaar in , 5.0 sterren recept gebaseerd op1 recensie.
Waterkerssoep recept
- 40 gram boter
- 2 bosjes waterkers
- 500 ml kippenbouillon
- peper en zout
- 2 eetlepels geraspte (parmezaanse) kaas.
Waterkerssoep maken
- Smelt de boter in een pot en stoof hierin de waterkers op een laag vuur totdat de groente zacht is (zoals je spinazie stooft).
- Neem de waterkers uit de pan, hak fijn en doe terug in de pot met de bouillon en breng aan de kook (of doe de bouillon bij de pot, pureer met een staafmixer en breng aan de kook). Indien gewenst kan je de kaas ook door de soep pureren.
- Proef, voeg peper, zout en Parmezaanse kaas toe en serveer.
Heb je meer tijd, voeg dan aardappelen en prei toe volgens volgend recept:
Cressonsoep met aardappel en prei
- 3 bosjes waterkers, fijngehakt (ongeveer 225 gram, houd een beetje apart voor de garnering)
- 3 eetlepels boter
- wit van 5 prei’s (ongeveer 400 gram), gewassen en fijngesneden
- 4 grote aardappelen (ongeveer 700 gram), geschild en fijn gesneden
- 1.5 liter groentebouillon
- 4 volle eetlepels crème fraîche
- zout en versgemalen zwarte peper
- Smelt de boter met de olie en een soeppot met dikke bodem. Voeg de aardappelen, prei en waterkers toe en roer goed om zodat alle groenten bedekt zijn met boter (voeg indien nodig extra boter toe).
- Strooi wat zout over de groenten, doe een deksel op de pot en laat de groenten op een zeer laag vuur een 20 tal minuten zweten. Roer zo nu en dan even om (of 1 keer na 10 minuten).
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, doe het deksel weer op de pot en laat 10 tot 15 minuten sudderen op een laag vuur, totdat alle groenten zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer, roer er 3 eetlepels crème fraîche door, proef en breng indien nodig verder op smaak.
Serveer de waterkerssoep in borden met een extra dot crème fraîche en enkele waterkersblaadjes.
Greta Pociuli zegt
Vlug klaar en heel lekker