Lekker cocktail met komkommer recept zodat je snel, gemakkelijk en goedkoop een suikervrij drankje kan maken met subtiele smaak.
De subtiele smaak en verfrissende koelte maakt dit drankje een perfecte warm-weer cocktail. Gewoon leuk om een verse komkommer uit je tuin eens voor iets anders te gebruiken dan een soep of in een salade. In vele recepten zal je extra suiker en limoen bij de komkommer-ingrediënten vinden, hier gaan we echter naar de basis en laten we de komkommer voor zichzelf spreken.
Kies voor een biologisch geteelde komkommer, want we gaan de schil eraan laten: kwestie van ook de groene kleur in je drankje te krijgen.
Ingrediënten per glas
- 6 eetlepels gin
- naar believen: flinterdunne schijfjes komkommer
- enkele ijsblokjes
- tonic
Cocktail met komkommer klaarmaken
- Schil de komkommer niet, maar wrijf al het zand eraf onder stromend water.
- Snijd in flinterdunne schijfjes en laat op de bodem van liefst een hoog en breed glas vallen.
- Laat er enkele ijsblokjes op vallen.
- Voeg 6 eetlepels gin toe en laat minstens een 2tal minuten trekken: hoe langer je de gin laat trekken, hoe meer groene kleur in je glas.
- Vul de glazen verder met tonic en je cocktail met komkommer is serverensklaar.
Een reactie achterlaten