• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Wist je dat je in 30 minuten de lekkerste patissonsoep zal maken?

Wist je dat je van die (witte) vliegende schotels: lekkere patissonsoep kan maken? Ga gauw genieten van deze basisroomsoep. Je ideale basis om verder lekker op smaak te brengen met verse kruiden: die je op dat moment in je tuin of vensterbank terugvindt.

U bent hier: OnsKookboek.be>>127 lekkere soep recepten!>>Wist je dat je in 30 minuten de lekkerste patissonsoep zal maken?

1 Reactie

Wist je dat je van die (witte) vliegende schotels: lekkere patissonsoep kan maken?

Ga gauw genieten van deze basisroomsoep zonder room, zonder aardappel, zonder roux…

De ideale basis om verder lekker op smaak te brengen met verse kruiden die je op dat moment in je tuin of vensterbank terugvindt.

Altijd lekker met basilicum en kaas.

Patissonsoep

Wat en hoe maak jij met patisson klaar? Laat het weten in een reactie onderaan!

Wat is patisson?

Appelmoes maken
Kies uit 1 van deze 3 makkelijke recepten om zelf appelmoes te maken. Plus tips welke appelrassen kiezen voor appelcompote met of zonder knapperige stukjes.

Patisson is eigenlijk een ietwat sierlijke courgette.

Patisson recepten zijn daarom te vergelijken met courgette recepten: gewoon de courgette vervangen met patisson.

Je kan ze verwerken in soep of in ratatouille. Of je kan gevulde patisson in zijn geheel garen in de oven.

Volgens Jeroen Meus: kan je ze zelfs gebruiken in elk pompoen recept. Gewoon de pompoen vervangen door patisson. Altijd even proeven zou ik hieraan toevoegen:

  • Een grote patisson smaakt eerder naar aardappel.
  • Klein geoogst smaken ze zoals courgette, maar dan zoeter. In dit geval is een beetje zuur in het gerecht aan te raden: bijvoorbeeld met tomaat in ratatouille of met yoghurt in soep.

Oogst ze voordat ze 15 cm worden. Zeer klein geoogst moet je ze wel snel verwerken: de jonge exemplaren vallen nauwelijks te bewaren.

Voor meer inspiratie: klik hier en geniet van 3 extra lekkere patissonsoep recepten.

Makkelijk pattisonsoep recept

Wist je dat je in 30 minuten de lekkerste patissonsoep zal maken?

https://www.onskookboek.be
Wist je dat je van die (witte) vliegende schotels: lekkere patissonsoep kan maken? Ga gauw genieten van deze basisroomsoep. Je ideale basis om verder lekker op smaak te brengen met verse kruiden: die je op dat moment in je tuin of vensterbank terugvindt.
5 from 1 vote
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 5 mins
Kook Tijd 25 mins
Totaal 30 mins
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 6

Ingrediënten

  • 1 to t 2 patissons Custard White (ongeveer 1kg)
  • 1 liter kippenbouillon
  • enkele safraandraadjes
  • 1 blik 425 ml gecondenseerde melk (zonder suiker!)
  • 2 mespuntjes nootmuskaat
  • enkele blaadjes verse peterselie
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • zwarte peper
  • rotszout
  • naar smaak: zuur met yoghurt of geserveerd met zuurdesembrood
  • voor de garnering: zonnebloempitten

Bereiding
 

  • Was de patisson(s) zeer goed. Snijd in stukken.
  • Doe de stukjes patisson in een kookpot. Overgiet met 1 liter kippenbouillon. Kruid met peper en rotszout. Voeg saffraan toe. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de patissonstukjes goed zacht zijn (minstens een 20
  • minuten).
  • Voeg de gecondenseerde melk, basilicum en peterselie toe, en mix met een staafmixer.
  • Proef en breng verder op smaak met peper, rotszout en een dot yoghurt.
  • Serveer je patissonsoep goed warm met extra beet van bijvoorbeeld zonnebloempitten.

Tips en Weetjes

Tip: in plaats van saffraan en peterselie, kan je deze soep ook lekker op smaak brengen met pesto.
Keyword Bisschopsmuts, Bouillon, Keizersmuts, Patisson, Tulbandpompoen
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Hoe maak jij je pattisonsoep anders klaar?

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Reacties

  1. PW van den Bos zegt

    november 14, 2020 at 2:08 am

    deze soep is wel heel erg zoet…. moet je wel van houden

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!