Wist je dat je van die (witte) vliegende schotels: lekkere patissonsoep kan maken?
Ga gauw genieten van deze basisroomsoep zonder room, zonder aardappel, zonder roux…
De ideale basis om verder lekker op smaak te brengen met verse kruiden die je op dat moment in je tuin of vensterbank terugvindt.
Altijd lekker met basilicum en kaas.
Wat en hoe maak jij met patisson klaar? Laat het weten in een reactie onderaan!
Wat is patisson?

Patisson is eigenlijk een ietwat sierlijke courgette.
Patisson recepten zijn daarom te vergelijken met courgette recepten: gewoon de courgette vervangen met patisson.
Je kan ze verwerken in soep of in ratatouille. Of je kan gevulde patisson in zijn geheel garen in de oven.
Volgens Jeroen Meus: kan je ze zelfs gebruiken in elk pompoen recept. Gewoon de pompoen vervangen door patisson. Altijd even proeven zou ik hieraan toevoegen:
- Een grote patisson smaakt eerder naar aardappel.
- Klein geoogst smaken ze zoals courgette, maar dan zoeter. In dit geval is een beetje zuur in het gerecht aan te raden: bijvoorbeeld met tomaat in ratatouille of met yoghurt in soep.
Oogst ze voordat ze 15 cm worden. Zeer klein geoogst moet je ze wel snel verwerken: de jonge exemplaren vallen nauwelijks te bewaren.
Voor meer inspiratie: klik hier en geniet van 3 extra lekkere patissonsoep recepten.
Makkelijk pattisonsoep recept

Wist je dat je in 30 minuten de lekkerste patissonsoep zal maken?
Ingrediënten
- 1 to t 2 patissons Custard White (ongeveer 1kg)
- 1 liter kippenbouillon
- enkele safraandraadjes
- 1 blik 425 ml gecondenseerde melk (zonder suiker!)
- 2 mespuntjes nootmuskaat
- enkele blaadjes verse peterselie
- enkele blaadjes verse basilicum
- zwarte peper
- rotszout
- naar smaak: zuur met yoghurt of geserveerd met zuurdesembrood
- voor de garnering: zonnebloempitten
Bereiding
- Was de patisson(s) zeer goed. Snijd in stukken.
- Doe de stukjes patisson in een kookpot. Overgiet met 1 liter kippenbouillon. Kruid met peper en rotszout. Voeg saffraan toe. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de patissonstukjes goed zacht zijn (minstens een 20
- minuten).
- Voeg de gecondenseerde melk, basilicum en peterselie toe, en mix met een staafmixer.
- Proef en breng verder op smaak met peper, rotszout en een dot yoghurt.
- Serveer je patissonsoep goed warm met extra beet van bijvoorbeeld zonnebloempitten.
Tips en Weetjes
Hoe maak jij je pattisonsoep anders klaar?
deze soep is wel heel erg zoet…. moet je wel van houden