Hier is alles wat je moet weten om je perfecte pannenkoeken, crêpes en flensjes te maken.
Begin je dag met havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari of decadente Amerikaanse ontbijtpannenkoeken…
Of maak grootmoeder’s lekkere luchtige pannenkoeken met gist.
Of… kies uit de 4 andere recepten: gegarandeerd eentje erbij dat je nog nooit geproefd zal hebben!
Inhoud
- 1 Waarom ga je zeker pannenkoeken bakken met Lichtmis?
- 2 Hoe maak je minuutpannenkoeken?
- 3 Welke koekenpan gebruiken?
- 4 Hier is het ultieme recept voor Amerikaanse pannenkoeken
- 5 Ken je het allerlekkerste pannenkoeken recept van Jeroen Meus? Snel en makkelijk!
- 6 Wil jij wakker worden met Grootmoeder’s Havermout Pannenkoeken?
- 7 Even iets helemaal anders… Makkelijke havermouttaart
- 8 Bespaar tijd en maak deze Havermout pannenkoeken met Banaan van Sandra Bekkari
- 9 Bretoense Boekweitpannenkoeken: hartige pannenkoeken met ei!
- 10 Dé Klassieker! ♥♥♥ Grootmoeders lekkerste pannenkoeken met gist ♥♥♥
- 11 Hoe maak je de beste pannenkoeken van nul? Met Piet Huysentruyt’s pannenkoeken recept!
- 12 Hoe maak jij jouw lekkerste pannenkoeken beslag?
- 13 Hoe pannenkoeken bewaren: zodat je er nog langer van zal genieten!
- 14 De lekkerste pannenkoeken die je ooit zal eten…
- 15 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je 't Jeroen Meus recept al geproefd?
- 16 6 makkelijke pannenkoeken recepten van Ons Kookboek dot Com.
- 17 8 Bonus pannenkoek recepten: Welke heb jij nog nooit gemaakt?
Waarom ga je zeker pannenkoeken bakken met Lichtmis?
Traditie!
Lichtmis is klassiek pannenkoekendag…
- 40 dagen voor Kerstmis begint de advent. 40 dagen na Kerstmis is 2 Februari: "Maria Lichtmis", waar volgens de Christelijke traditie Maria een offer-zuiveringsritueel deed na de geboorte van haar zoon.
- Volgens een oude Germaanse traditie "is er geen vrouwtje zo arm, of ze maakt op Lichtmis haar pannetje warm". Volgens sommigen verwijst de lichtjes gebakken pannenkoek naar de zon die traag maar zeker weer wat warmte begint af te geven in de verder dikwijls zeer koude februari maand.
Hoe maak je minuutpannenkoeken?
Het makkelijkste beslag voor dunne flensjes maak je in een blender met:
- 1 ei,
- 50 gram zelfrijzende bloem,
- een snuifje zout,
- wat vanille extract,
- 12 gram gesmolten boter en
- 125 ml melk.
Je kan dit recept variëren op allerhande manieren:
- meer eieren
- melk vervangen met botermelk, water of bier
Zelfrijzende bloem kan je vervangen met:
- gebruik je favoriete bloem (of boekweit of spelt…) gemend met bakpoeder.
- Of je gebruikt gist of je maakt een dikker beslag dat je opnieuw verdunt met bier.
- Ofwel klop je het eiwit stijf en spatel het onder het beslag net voor je begint te bakken.
Welke koekenpan gebruiken?
- Als pan gebruik je een liefst een dikke gietijzeren Le Creuset koekenpan die eens ze goed warm wordt ideaal is om snel te blijven bakken zonder voortdurend op je vuur te letten.
- Makkelijkst en niet zo vermoeiend is een antikleeflaag pan.
- Een gewone pan gaat ook die je telkens weer met olie of boter invet vooraleer een nieuwe koek te bakken.
- Tenslotte zijn er ook griddles in de handel:
Een griddle is een warme plaat waar je op kan grillen of je koeken kan op bakken, ook wel bakplaat genoemd. Nochtans werkt naar mijn gevoel een pan makkelijker vermits je met 1 draaibeweging van de pan het beslag gelijkmatig over de bodem van de pan kan verdelen en je kan met 1 beweging van de pan de half gebakken koek in de lucht gooien en omdraaien. Kan je niet goed met een pan overweg, dan is een griddle zeker iets voor jou. - Voor de typisch kleine Nederlandse poffertjes, is er natuurlijk ook de poffertjespan met vele, kleine ronde holtes (er bestaan zowel grote "pannen" voor op de kermis of in een restaurant – zoals in de foto hieronder-, alsook kleine pannen voor in uw keuken):
Ons Kookboek Tip: gebruik de pan die je in je keuken kan vinden, liefst een met antikleeflaag, een gietijzeren pan (wel zwaar om mee te werken) of geëmailleerde pan. Maak een flinke prop met keukenpapier die je voor elk baksel even in olie dompelt en waarmee je dan de pan invet.
Hier is het ultieme recept voor Amerikaanse pannenkoeken
Je kent ze wellicht van in hotels of op TV?
Die luchtige, dikke Amerikaanse pannenkoeken voor ontbijt.
Gezond met bessen of lekker decadent met een extra klont boter en siroop geserveerd?
Je maakt Amerikaanse pannenkoeken het lekkerst en luchtigst met onderstaand recept en deze 5 tips:
- gebruik botermelk in plaats van boter (zeker wanneer je serveert met bruine suiker of siroop)
- het niet opgeklopte eiwit pas als laatste door het pannenkoeken beslag mengen
- flink wat gesmolten boter door je beslag
- je beslag spatelen tot je alleen hier en daar nog een klontje bloem ziet: dus zeker niet te lang kloppen
- daarna je beslag laten rusten
Amerikaanse pannenkoeken ingrediënten

Droge ingrediënten:
- 320 gram bloem (minder kan ook voor dunnere pannenkoeken)
- 35 gram griessuiker
- 10 (jaja) gram rotszout
- 5 gram (1 theelepel) bakpoeder
- 5 gram (1 theelepel) baksoda
Natte ingrediënten:
- 750 ml botermelk (0f 750 ml volle melk met 2 volle eetlepels vers geperst citroensap dat je een kwartiertje laat staan tot het begint te stremmen)
- 2 eierdooiers
- 120 gram gesmolten echte boter
Apart:
- 2 eiwitten
Hoe Amerikaanse pannenkoeken maken
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer mooi door elkaar met een klopper.
- Neem een andere kom en meng er de botermelk met de gesmolten boter en de eierdooiers in.
- Giet de natte ingrediënten bij de droge en spatel door elkaar met een spatel of houten lepel. Net zolang mengen tot het bijna op samenhangend beslag lijkt.
- Voeg dan de eiwitten toe en werk door het beslag totdat je geen eiwit meer kan bespeuren.
- Laat je pannenkoeken beslag 1 tot 2 kwartier rusten! Heel belangrijk zodat je een samenhangend beslag krijgt en geen bloem met boter en eieren gaat bakken straks.
- Bak je pannenkoeken liefst in een gietijzeren pannenkoekenpan met dikke bodem. Smelt wat boter in de pan totdat ze begint te schuimen. Zet het vuur middelhoog en schep beslag in je pan: hoe meer beslag, hoe breder je pannenkoek.
- Wacht enkele minuten tot bovenaan kratertjes in je beslag opborrelen. Draai je pannenkoek pas om als je hem in 1 geheel over de bodem van je pan kan schuiven. Omgedraaid laat je nog 1 tot 2 minuten verder bakken: tot de bodem van je pannenkoek ook goudbruin gebakken is.
Ken je het allerlekkerste pannenkoeken recept van Jeroen Meus? Snel en makkelijk!
Wist je dat Jeroen als kind nog in een pannenkoekenhuis gewerkt heeft?
En je in een pannenkoekenhuis zowel snel, makkelijk en uiterst lekkere pannenkoeken moet serveren?
We leren dus van de beste…!
Op Dagelijkse Kost vind je een 7tal pannenkoeken recepten van Jeroen terug. Inclusief deze hartige pannenkoeken of blini’s.
Hieronder gaat Jeroen vanillepannenkoeken maken en serveert met een glas chocolademelk.
Jeroen’s recept is dus … alles behalve zoals de trage Amerikaanse pannenkoeken. Jeroen maakt supersnel pannenkoeken beslag! Jeroen mengt beslag in een blender en gaat daarna onmiddellijk pannenkoeken bakken. En niet zoals bij de Amerikanen: Jeroen wil geen bloemklontertjes in het beslag wanneer hij gaat bakken!
Waarom doet Jeroen geen suiker in het beslag?
Omdat hij het gebak zoet zal serveren: klassiek met bruine suiker of siroop.
TIP: Om terug te komen op de friszure smaak van de Amerikaanse botermelkpannenkoeken van hierboven… Serveer je pannenkoeken met confituur zodat je daarmee wat
zuur en zoet zal smaken. Of: serveer met crème fraîche !
Jeroen’s pannenkoeken recept
Zeer makkelijk, snel en lekker dikke pannenkoeken recept van Jeroen Meus, zodat je zelfs met alleen een houten lepel en een vork toch lekkere pannenkoeken kan bakken. 500 ml volle, gepasteuriseerde melk
- 2 eitjes
- zaadjes van 1 of 2 vanillestokjes
- 200 gram bloem
- 40 gram echte boter: gesmolten
- een snuifje zout
- olie en gesmolten boter om te bakken
Hoe bakt Jeroen pannenkoeken?
- Doe alle ingrediënten in volgorde in de blender: melk, eieren, vanillezaadjes, bloem, gesmolten boter en zout.
- Alles door mekaar mixen en: je pannenkoeken beslag is klaar!
- Jeroen bakt in olie. Snijd een aardappel half door, dompel in wat olie en bestrijk hiermee je gietijzeren pan. De eerste keer al wat meer. Wij verkiezen echter voor de smaak vooral gesmolten boter met wat olie gemengd. Keukenpapiertje indoppen, pan mee bestrijken en wat teveel is, kuis je weer af met je keukenpapier: altijd perfect gedoseerd over de ganse bodem van je pan.
- Pan op een warm vuur zetten. Pan invetten. Pannenkoeken beslag inscheppen: niet teveel, draai met je an tot de bodem net met beslag bedekt is. Je kan je pannenkoek omdraaien wanneer de randen krokant beginnen te bakken en het oppervlak droog is.
Genieten van heerlijk warme chocolademelk a la Jeroen Meus
Wat is er sneller dan “Nesquick” door melk te roeren?
Wie het weet, deelt met iedereen in een reactie!
Wat alvast lekkerder is, is chocolade smelten in hete melk. Laat daar nog een stokje kaneel en een steranijs in trekken, en je hebt een hartverwarmende drank op een koude herfst of winterdag.
Jeroen’s verhouding is 175 gram chocolade per liter melk. Uiteraard kies je hier voor je favoriete chocolade. Niets belet je meer chocolade door de hete melk te roeren. Jeroen gebruikt alleen een kaneelstokje en hazelnoten-melkchocolade van Côte d’Or. Dat is net zoet genoeg, zodat er verder geen suiker moet toegevoegd worden. Trouwens kans is groot dat jij je pannenkoeken met suiker of siroop gaat serveren: dus zoet genoeg.
Wil jij wakker worden met Grootmoeder’s Havermout Pannenkoeken?
Wat is belangrijk wanneer je met havermout pannenkoeken wil bakken?
Dat je de havermout eerst laat weken!
Kwestie dat havermout veel trager natte ingrediënten opslorpt dan gewone bloem. Dus moet je de havermout wat ‘helpen” door je havermout te weken of je beslag extra te laten rusten.
Havermout pannenkoeken ingrediënten
Kies uit deze 2 lekkere rijstpap recepten: klassiek van mijn grootmoeder of vernieuwend van Jeroen Meus, zodat je gegarandeerd zal genieten van een lekker, smeuïg dessert. 100 gram havermout
- 1 liter melk
- 2 eetlepels suiker
- 50 gram reuzel of echte boter
- 1 ei
- 100 gram bloem
TIP: dit havermout pannenkoeken recept kan je ook zonder ei maken
Hoe grootmoeder’s havermout pannenkoeken maken
- Laat de havermout eerst weken in wat melk.
- Warm de melk lauw op. Los hierin de suiker op en smelt hierin de boter of reuzel. Roer er ook de eierdooier door.
- Roer het eiwit door de geweekte havermout.
- Meng dan alles goed samen (melkmengsel, havermengsel en bloem).
- Smeer een koekenpan in met wat boter en bak dunne flensjes.
TIP: voor meer luchtige havermout pannenkoeken, los je eerst wat gist op in de lauwe melk met suiker (dus niet te heet laten worden: lauw is niet warmer dan 37 graden. Dus je zal er je vinger niet in verbranden… voor wie geen thermometer uit de kast wil halen.) Pas verder werken wanneer een schuimlaagje op de melk verschijnt: dus wanneer je gist in werking is.
Nadat je alle ingrediënten door elkaar hebt gemengd: verder laten gisten (een half uur tot een uur).
Even iets helemaal anders… Makkelijke havermouttaart

Nu we het toch over grootmoeders havermout recepten hebben… En over confituur bij het recept van Jeroen Meus…
Wist je dat je makkelijk een “havermouttaart” kan bakken met slechts 3 ingrediënten?
Ga als volgt te werk:
- Boter een vuurvaste ovenschotel in.
- Bedek de bodem met een laag havermout van anderhalve centimeter.
- Bedek met een laag confituur.
- Overgiet met melk en laat in een matige oven een half uurtje bakken.
- Laat eerst wat afkoelen alvorens te ontvormen.
Ken jij nog een makkelijk bakrecept met havermout? Laat het weten in een reactie!
Bespaar tijd en maak deze Havermout pannenkoeken met Banaan van Sandra Bekkari

Een zeer leuk recept van Sandra Bekkari om havermout pannenkoeken met banaan te bakken:
- Inderdaad gaan er bananen mee in het beslag en
- Sandra laat je zien hoe je zelf snel “havermoutbloem” kan maken: dus niet extra naar de winkel op zoek naar havermoutbloem
2 TIPS: zoals hierboven vermeldt en Sandra doet dat niet:
- meng je beslag niet met een blender, maar wel met kloppers
- laat je beslag na mengen rusten! Je zal zien dat je beslag stilaan “droger” wordt. Dit komt omdat de havermout langzaam maar zeker de natte ingrediënten begint op te slorpen. Zo bak je dus geen eieren-omelet met havermoutbloem, maar wel havermout pannenkoeken.
Lees hier verder voor de Heerlijke Havermout Pannenkoeken van Sandra Bekkari: genieten met appel en honing.
Bretoense Boekweitpannenkoeken: hartige pannenkoeken met ei!
Geniet van een lekkere en flink vullende maaltijd: dankzij dit hartige pannenkoeken recept geserveerd met spek, ei en wat kaas. Gebruik boekweitmeel, tarwemeel of half-half.
Op de foto een boekweit pannenkoek met ei, spek, champignons en kaas: een klassiek gerecht in het Franse Bretagne. Bretagne: waar dan weer duidelijk de Britse invloed van ontbijt met spek en eieren te voorschijn komt.
Wil je de echte Bretoense pannenkoeken maken zoals het hoort? Gebruik dan alleen boekweit en… Laat je boekweitpannenkoekenbeslag 1 nacht rusten.
Ingrediënten voor hartige pannenkoeken met spek en ei
Voor het beleg (spek en eieren)
- 25 gram reuzel
- 600 gram spek in stukken gesneden
- 25 gram boter
- 6 eieren
- 20 gram geraspte Emmentaal kaas
- peper
Voor het pannenkoekendeeg 10-15 stuks
- 6 verse eieren
- 80 gram boter, in stukjes gesneden
- 1 gram zout
- 250 gram boekweitmeel (of 250 gram tarwebloem) (of 125 gram tarwebloem + 125 gram boekweitmeel) (of 125 gram zelfrijzende bloem + 125 gram boekweitmeel)
- 500 gram melk of water
Om de pan in te vetten
- (10 ml) arachide-olie en/of het vet van het spek en/of reuzel
Hoe gevulde Bretoense pannenkoeken maken
- Neem een pan, snijd de sneden spek in 2 of drie, doe reuzel in een pan en laat het spek aan beide kanten bruinen (een 10 tal minuten).
- Neem ondertussen een keukenrobot en doe hierin de eieren, de in stukjes gesneden boter, het zout, het boekweitmeel en de melk en laat een 2tal minuten mixen.
- Vet een anti aankleeflaag pan of gietijzeren koekenpan in met olie/reuzel/spekvet met behulp van een prop papieren handdoek in de olie/reuzel/spekvet gedrenkt.
- Giet een beetje beslag in de pan en wentel de pan naar alle kanten zodat het deeg goed over de bodem uitspreidt.
- Bak elke boekweitpannenkoek 2 minuten aan elke kant (draai pas om als de bovenkant droog gebakken is, anders valt de pannenkoek uit elkaar) en houd ze warm.
- Bak ondertussen de eieren in de "spekpan": verwijder het spek uit de pan en vervang het spekvet indien gewenst met boter. Breek de eieren in de pan en bak omeletten zoals u normaal doet of voeg er de peper en de kaas aan toe.
Leg een boekweitpannenkoek op een verwarmd bord, leg er een omelet op en leg er enkele stukjes spek naast. Vouw de uiteinden naar het midden – laat de dooier van het ei zichtbaar – en dien je hartige pannenkoek direct op.
Dé Klassieker! ♥♥♥ Grootmoeders lekkerste pannenkoeken met gist ♥♥♥
Persoonlijk vind ik pannenkoeken met gist altijd lekkerder dan gewone pannenkoeken.
Je kan ze als volgt maken:
Bereid je Beste Butternutsoep met Moeder’s Beproefd Recept 250 gram bloem
- 2 eieren
- 750 ml volle melk
- 1 eetlepel suiker
- 10 gram verse gist
- 50 gram gesmolten echte boter
- Eierdooiers van de eiwitten scheiden.
- Eiwitten stijf opkloppen.
- Doe de bloem in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden.
- Maak de melk lauw en los er de suiker in op.
- Breek de gist in wat lauwe melk met en maak vloeibaar. Doe de gist in het kuiltje.
Lekker en makkelijk speculaas recept, zodat je snel je eigen koekjes zal bakken à la Jeroen Meus: met speculaaskruiden van bij je bakker of zelf maken. + 7 extra recepten… Langzaam melk toevoegen en goed mengen tot een samenhangend beslag. Flink kloppen zodat alle bloemklontertje verdwijnen.
- Boter smelten en door het beslag roeren.
- Eierdooiers toevoegen en door het beslag roeren. Het stijfgeklopt eiwit erdoor roeren.
- Kom bedekken met een propere vaatdoek en laten rijzen.
- De koekenpan insmeren met boter of spekvet. Een weinig van het beslag er op gieten en de koeken langs beide kanten goudbruin bakken.
- Opdienen met suiker bestrooit of met gelei besmeerd.
Hoe maak je de beste pannenkoeken van nul? Met Piet Huysentruyt’s pannenkoeken recept!
Deze pannenkoeken kan iedereen maken… je moet uiteraard wel de ingrediënten in huis hebben. Verder geen speciale keukenapparatuur nodig!
Ken je het verschil tussen Amerikaans pannenkoeken en Vlaamse pannenkoeken?
Gelijk heb je: Amerikaanse zijn vééééél dikker.
Maar er is nog een groot verschil.
Herinner je je de Amerikaanse pannenkoeken waar het beslag met een spatel gemengd werd? En je dus nog hier en daar een klontertje bloem in het beslag kan terugvinden?
In Vlaanderen maken we dunne pannenkoeken, dus geen plaats voor klonters. Daarom wordt het beslag gemengd met een garde. Geen garde inhuis? Mijn vader klopte gewoon met 2 vorken…
Vandaar het oerdegelijke kuiltje in de bloem, waar je eerst de eieren in losklopt. En daarna langzaam de melk beetje bij beetje bij giet. Zodat je alles tot een smeuïge massa kan kloppen en je eventuele klonters weg zal kloppen.
Piet Huysentruyt’s pannenkoeken recept
Plattekaastaart recepten van Jeroen Meus en Piet Huysentruyt 250 gram bloem
- 70 gram suiker
- 4 eieren
- 500 ml volle melk
- 20 gram gesmolten boter
- 20 ml olie zonder smaak
Hoe bakt Piet Huysentruyt pannenkoeken?
- Neem een kom en meng de suiker door de bloem.
- Maak een kuiltje in het midden, breek er 4 eieren in en klop de eieren los.
- Klop de eieren door de bloem en voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf kloppen tot een smeuïge massa zonder klonters.
- Klop er op het laatst de gesmolten boter en olie door.
- Verwarm een Tefalpan (antikleefpan), doe er een beetje olie in, giet er beslag in en wentel de pan zodat de ganse bodem onmiddellijk met pannenkoeken beslagbedekt wordt.
Hoe maak jij jouw lekkerste pannenkoeken beslag?
Laat het weten in een reactie onderaan of…
Nog meer inspiratie nodig?
Makkelijk en snel basis recept voor lekkere pannenkoeken met recepten tips: zodat jij zelf naar eigen smaak en ingrediënten in jouw keuken je lekkerste pannenkoeken zal bakken.
Onderstaand basis recept voor pannenkoeken kan je makkelijk omtoveren naar hartige pannenkoeken, luchtige flensjes, pannenkoeken met bier, met likeur, met gist of met zelfrijzende bloem.
Wat je ook doet… Steeds wachten om de pannenkoek om te draaien: totdat het oppervlakte droog gebakken is. Iets wat nat is, hangt immers niet samen en breekt.
Basis pannenkoeken beslag ingrediënten
Geniet van zeer lekkere zelf gebakken appelcake met dit makkelijk recept: appelcake die altijd lukt en ieder kan bakken: ook als je nooit hebt leren koken!!! 160 ml melk
- 120 ml kopje water
- 110 gram bloem
- 2 grote eieren
- 3 eetlepels gesmolten boter
- boter om telkens de pan in te vetten
Variatie: zoete likeur pannenkoeken
- Voeg 2.5 eetlepels suiker, 1 theelepel vanille-extract en 2 eetlepels van uw favoriete likeur aan het beslag toe.
Variatie: hartige pannenkoeken
Voor wie eens iets anders wil voor ontbijt: kies uit deze 5 lekkere ontbijt recepten van Sandra Bekkari: amandelbrood, crumble, pannenkoeken, granola of smoothie. Voeg 1/4 theelepel zout, 1/4 kopje gehakte verse tuinkruiden, spinazie en/of in de zon gedroogde tomaten toe aan het eimengsel in het beslag.
Variaties voor luchtige flensjes
4 variaties die je afzonderlijk of samen kan toepassen:
- Gebruik zelfrijzende bloem in plaats van gewone bloem (of 1/2 theelepel bakpoeder per 100 gram bloem)
- Blend het beslag zonder het water en giet er dan 120 ml bruin bier bij, roer zachtjes door elkaar.
- Meng wat droge gist in het hand warme water waar je een beetje suiker (5 gram) aan toevoegt, wacht tot de gisting begint en maak hiermee het beslag zoals hierboven vermeld. Laat op een warme plaats rusten tot het beslag verdubbelt is.
- Houd het eiwit apart, maak beslag van de rest van de ingrediënten, klop het eiwit stijf en meng onder het beslag.
Hoe je makkelijkste basis pannenkoeken maken en bakken
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix voor een 10 tal seconden tot een homogeen beslag. (Het beslag kan 48 uur in de ijskast bewaard worden.)
- Verhit een kleine anti-aankleefpan.
- Smelt er een klontje boter in. Verspreid de boter met een dikke keukenprop. Hergebruik voor de volgende pannenkoek.
- Giet wat beslag in het midden van de pan en draai gelijkmatig om het beslag te verspreiden over de gehele bodem. Een variant voor flinterdunne pannenkoeken is flink wat beslag in de pan te gieten en dan de pan weer uit te gieten: een dun laagje beslag zal echter in de pan blijven.
- Bak op een flink vuur voor 30 seconden (tot het oppervlak droog is) en draai om. “Flink” vuur: hier moet je zelf wat zoeken: aanbakken is nooit goed, minuten wachten voor flensjes is te laag.
- Bak voor nog 10 tot 30 seconden en verwijder de koek uit de pan.
- Herhaal bovenstaande stappen totdat alle beslag opgebruikt is.
Hoe pannenkoeken bewaren: zodat je er nog langer van zal genieten!
Laat de pannenkoeken afkoelen.
Plaats wat je niet direct kan opeten in afsluitbare plastiek zakjes in de koelkast en bewaar daar voor enkele dagen.
Of bewaar ze zo in de diepvries. Bevroren pannenkoeken laat je eerst samen ontdooien vooraleer ze 1 voor 1 uit elkaar te nemen en snel even op te warmen.
De lekkerste pannenkoeken die je ooit zal eten…
Wil je even snel voor 2 lekkere, dunne pannenkoekjes bakken? Je doet het met onderstaand recept.
Wil je meer pannenkoeken, dan gewoon het recept vermenigvuldigen.
Smakelijk en laat in een reactie weten hoe jij je pannenkoeken maakt!

7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je 't Jeroen Meus recept al geproefd?
Ingrediënten
- 50 gram zelfrijzende bloem
- 125 ml volle melk
- 1 ei
- enkele druppels vanille essence
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 eetlepel gesmolten boter
- om te bakken: olie en boter
Bereiding
- Klassiek ga je te werk zoals grootmoeder hierboven: bloem met kuiltje en werken met een garde. Makkelijker echter is alles in de blender te doen. Eerst de melk, het ei, vanille essence, suiker, zelfrijzende bloem en gesmolten boter.
- Alles even snel mixen tot er geen klontertjes meer in je beslag zijn.
- Smelt boter en olie in de pan en giet weer uit in een kommetje. Gebruik dit om met een keukenpapier telkens je pan in te vetten.
- Bak je pannenkoeken op een middel tot hoog vuur. Draai om wanneer het oppervlakte droog is.
- Laat de andere kant eventjes bakken tot goudbruin.
6 makkelijke pannenkoeken recepten van Ons Kookboek dot Com.
- Rijstpannekoeken
- Pannenkoeken met appel
- Pannenkoeken Piet Huysentruyt
- Crepes Suzette
- Basisrecept Pannenkoeken
- Pannenkoeken recept
- Flensjes Recept
8 Bonus pannenkoek recepten: Welke heb jij nog nooit gemaakt?
- Je snelste Pannenkoeken Recept! – "Van den BoerinnenBond"
- 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
- Grootmoeders klassieker: je lekkerste gistpannenkoeken!
- Glutenvrije pannenkoeken bakken: lekkerder dan gewone pannenkoeken!
- Kies uit deze 3 beproefde, makkelijke havermout pannenkoeken recepten…
- Wil je in 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen van Piet Huysentruyt?
- Lekker flamberen en genieten met roomijs van Crêpes Suzette
- Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
Een reactie achterlaten