Wil jij genieten van een lekker heet mosselen aperitiefhapje: krokant van buiten en mals van binnen? Het kan zeer snel en makkelijk met dit lekker recept voor gebakken mosselen.
Dit Grieks recept vertrekt van reeds gekookte mosselen. De mosselen worden dan omhuld met een beslag en gebakken of gefrituurd in olie: het beslag wordt heet en krokant gebakken en de mossel gaat binnenin niet teveel verder garen en blijft dus lekker mals. Zonder beslag een mossel bakken leidt al gauw tot een taai (overbakken) eindresultaat.
In plaats van een typisch "tijds- en arbeidsintensief" gistbeignetbeslag van 100 gram bloem, 1 eitje, 100 ml bier en 6 gram verse gist, halen we de mosselen gewoon door losgeklopt ei, daarna voegen we bloem bij het ei en bedekken hier de mosselen mee.
Voor echt gistbeignetbeslag los je de verse gist op in wat lauw bier. Zeef de bloem met wat zout in een kom, aak een kuiltje in het midden en voeg het "beetje bier met de gebroken" toe. Voeg de eierdooier toe (en wat zout en peper) en klop door elkaar. Klop he eiwit apart stijf, spatel door het beslag en laat een kwartiertje rijzen alvorens er je mosselen of bijvoorbeeld appels mee te bedekken en dan te frituren (in olie op 190 graden).
Serveer de gebakken mosselen met schijfjes citroen of met een sausje op basis van mayonaise gemengd met bijvoorbeeld mosterd en citroensap.
Gebakken mosselen recept
- 1 kg gekookte mosselen
- schijfjes citroen of een lekker sausje op basis van mayonaise
Voor het beslag:
- 3 eieren
- zout
- peper
- bloem
Gebakken mosselen klaarmaken
Zorg ervoor dat het beslag goed dik is!
- Klop de eieren met de peper en het zout goed los en door elkaar.
- Doe hierin de mosselen en meng goed door elkaar met uw handen.
- Doe nu wat bloem bij het mengsel en bedek met dit beslag de mosselen.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de mosselen tot ze lichtbruin zijn of steek de mosselen op een satéstokje en frituur in olie van 190 graden tot het beslag lichtbruin gebakken is.
- Leg de mosselen op een keukenhanddoek om het vet te absorberen.
- Serveer de gebakken mosselen met schijfjes citroen of een mayonaisesausje.
zeer gemakkelijk en lekker
I