Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Gebakken mosselen

September 15, 2013 door Ons Kookboek

Wil jij genieten van een lekker heet mosselen aperitiefhapje: krokant van buiten en mals van binnen? Het kan zeer snel en makkelijk met dit lekker recept voor gebakken mosselen.

Dit Grieks recept vertrekt van reeds gekookte mosselen. De mosselen worden dan omhuld met een beslag en gebakken of gefrituurd in olie: het beslag wordt heet en krokant gebakken en de mossel gaat binnenin niet teveel verder garen en blijft dus lekker mals. Zonder beslag een mossel bakken leidt al gauw tot een taai (overbakken) eindresultaat.

In plaats van een typisch "tijds- en arbeidsintensief" gistbeignetbeslag van 100 gram bloem, 1 eitje, 100 ml bier en 6 gram verse gist, halen we de mosselen gewoon door losgeklopt ei, daarna voegen we bloem bij het ei en bedekken hier de mosselen mee.

Voor echt gistbeignetbeslag los je de verse gist op in wat lauw bier. Zeef de bloem met wat zout in een kom, aak een kuiltje in het midden en voeg het "beetje bier met de gebroken" toe. Voeg de eierdooier toe (en wat zout en peper) en klop door elkaar. Klop he eiwit apart stijf, spatel door het beslag en laat een kwartiertje rijzen alvorens er je mosselen of bijvoorbeeld appels mee te bedekken en dan te frituren (in olie op 190 graden).

Serveer de gebakken mosselen met schijfjes citroen of met een sausje op basis van mayonaise gemengd met bijvoorbeeld mosterd en citroensap.

Gebakken mosselen recept

  • 1 kg gekookte mosselen
  • schijfjes citroen of een lekker sausje op basis van mayonaise

Voor het beslag:

  • 3 eieren
  • zout
  • peper
  • bloem

Gebakken mosselen klaarmaken

gebakken mosselen

Zorg ervoor dat het beslag goed dik is!

  1. Klop de eieren met de peper en het zout goed los en door elkaar.
  2. Doe hierin de mosselen en meng goed door elkaar met uw handen.
  3. Doe nu wat bloem bij het mengsel en bedek met dit beslag de mosselen.
  4. Verwarm olie in een bakpan en bak de mosselen tot ze lichtbruin zijn of steek de mosselen op een satéstokje en frituur in olie van 190 graden tot het beslag lichtbruin gebakken is.
  5. Leg de mosselen op een keukenhanddoek om het vet te absorberen.
  6. Serveer de gebakken mosselen met schijfjes citroen of een mayonaisesausje.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Godelieve Barzin says

    February 2, 2015 at 3:44 pm

    zeer gemakkelijk en lekker

    Reply
  2. Urbain Van Camp says

    November 10, 2014 at 8:04 am

    I

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer