• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Garnalensalade maken

Zeer makkelijk recept om een zeer lekkere garnalensalade te maken zodat je met zeer weinig werk, zonder koken, een voorgerecht kan klaarmaken en je zonder stress tijd hebt voor je gasten.

U bent hier: OnsKookboek.be>>recepten>>Garnalensalade maken

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk recept om een zeer lekkere garnalensalade te maken zodat je met zeer weinig werk, zonder koken, een voorgerecht kan klaarmaken en je zonder stress tijd hebt voor je gasten.

Een heerlijke variatie op het welbekende gevulde tomaten met garnalen recept, maar nu met meer smaak.

Het sap van pompelmoes – of grapefruit – is heerlijk om ook een vinaigrette mee te maken, probeer het eens naar eigen creativiteit.

Dit voorgerecht kan je enkele uren op voorhand reeds klaarmaken en bewaren in de ijskast. De dressing wordt apart geserveerd. De halve pompelmoezen serveren mooi in een breed cocktailglas op voet.

Garnalensalade recept

Voor de salade:

  • 2 pompelmoezen (maakt 4 voorgerechten)
  • 350 gram gepelde, roze garnalen
  • 6tal kerstomaatjes
  • enkele slablaadjes

Voor de dressing:

  • 1 kopje (citroen)mayonaise
  • 1/2 kopje platte (verse) kaas
  • 1 eetlepel verse, fijngesneden bieslook
  • peper en zout

Voor de garnering:

  • 4 grote garnalen

Hoe garnaalsalade maken

  1. Snijd de kerstomaten in 4 of in 8 of zo klein mogelijk, naar wens.
  2. Snijd de pompelmoesvruchten halfdoor. Steek er dan een scherp dun mesje in en snijd het vruchtvlees los van de schil.
  3. Lepel dan al het vruchtvlees uit de pompelmoezen, verwijder zo goed als dat gaat alle bittere, witte vellen uit het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in stukjes. De witte vel in de pompelmoesschil laat je voor wat het is, want die ga je bedekken met sla.
  4. In een kom roer je de garnalen met het vruchtvlees van de pompelmoes en de stukjes kerstomaat door elkaar.
  5. Bedek de lege pompelmoeshelften met een slablad.
  6. Vul de helften met de vulling in je garnalenkom.
  7. Leg een slablad in de lege pompelmoeshelften en vul deze op met het garnaalmengsel. Zet in de ijskast tot je ze gaat serveren.
  8. Meng alle ingrediënten van de dressing in een kommetje en zet ook in de ijskast. Koel bewaren tot ze opgediend worden.
  9. Voor de saus mayonaise, platte kaas, peper, zout en gehakte bieslook mengen. Koel bewaren.
  10. Leg op elke garnalensalade 1 grote garnaal en serveer.

Filed Under: 21 Lekkerste Salades

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoet hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!