Zo lekker als op restaurant, maar snel zelf klaargemaakt: makkelijk recept voor broccolisoep met zelf gebakken korstjes: lekker, goedkoop en origineel.
Minder werk en bijna even lekker is gewoon een vers, superknapperig brood bij deze soep te serveren.
Voor de zelf gemaakte korstjes of croutons (moet niet, mag wel!) verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd ondertussen een 1 dag oud Frans stokbrood (of ander "echt brood") in kubusjes en leg in een grote kom. Besprenkel de broodstukjes met olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zout en 1/4 theelepel rode peper vlokken: meng alles met je handen goed door elkaar. Leg de broodstukjes in 1 laag op een bakplaat met boterpapier en laat ongeveer 15 minuten bakken: blijf bij de oven, want als je de korstjes donkerbruin ziet worden, moeten ze uit de oven!
Broccolisoep recept voor 4 tot 6 personen: ingrediënten
- 4 eetlepels boter
- 750 gram verse broccoli, in bloempjes versneden
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden wortel
- zout en vers gemalen zwarte peper
- 3 eetlepels bloem
- 1 liter groentebouillon
- 125 ml room
- Indien gewenst: zelfgemaakte korstjes uit de oven
Broccolisoep maken
- Smelt de 4 eetlepels boter in een pan met zware bodem op een matig hoog vuur.
- Voeg de broccoli, ui en wortel toe, kruid met peper en zout, roer goed om en laat stoven tot de ui doorzichtig is (een 6 tal minuten).
- Voeg de bloem toe en laat 1 minuut meestoven, totdat de bloem een blonde kleur krijgt.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat een 15 tal minuten sudderen zonder deksel totdat de broccoli gaar gekookt is.
- Giet de room bij de soep en pureer met een staafmixer.
- Proef en voeg indien nodig meer peper en zout toe naar smaak. Doe het deksel op de pot en serveer de broccolisoep warm met de zelfgemaakte korstjes of met vers, knapperig brood.
Lees hier verder voor meer broccolisoep recepten.
Leave a Reply