• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!

Ontdek dit makkelijke vichyssoise recept! Een romige Franse preisoep die zowel warm als koud heerlijk smaakt. Simpel, smaakvol en perfect voor elke gelegenheid!

Onskookboek.be » Soep » Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!

Laat een Reactie achter

Zin om eens iets anders te eten dan gewoon gekookte aardappelen?

Ga dan dit makkelijke recept voor een heerlijke Vichyssoisesoep maken!

Deze simpele maar lekkere aardappel-preisoep: kan je zowel warm als koud serveren

Vichyssoise soep

Inhoud

  • 1 Tips en Weetjes
  • 2 Vichyssoise: Franse klasse in een kommetje – warm of ijskoud genieten!
    • 2.1 Ingrediënten
    • 2.2 Bereiding 
 

Tips en Weetjes

De legende zegt dat de chef die deze soep heeft (her)uitgevonden… Terugdacht aan de warme aardappel-preisoep die zijn moeder net had gekookt. Hij goot er wat koude melk bij, om zo onmiddellijk van moeder’s soep te kunnen genieten, zonder zijn tong te verbranden.

? Tip: Serveer koud op een warme zomerdag of warm als hartverwarmend voorgerecht als het regent… Voeg een snuif nootmuskaat toe voor extra diepgang in smaak!

? Recept voor 8 personen – Klaar in 4 uur (inclusief afkoeltijd).

vichyssoisesoep

Vichyssoise: Franse klasse in een kommetje – warm of ijskoud genieten!

Licht, romig en verrassend verfrissend! Deze klassieke Franse Vichyssoise is perfect als koude soep op zomerse (lente)dagen of warm voor een vleugje luxe in je maaltijd. Simpel, snel en overheerlijk!
5 from 1 vote
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 12 minutes mins
Kook Tijd 27 minutes mins
Afkoeltijd indien koud geserveerd 3 hours hrs 30 minutes mins
Gerecht Soep
Keuken Frankrijk
Servings 8

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • 1 bos prei
  • anderhalve liter kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 1 eierdooier
  • klontje boter
  • fijngesnipperde bieslook
  • peper en zout

Bereiding
 

  • Voor deze meest geliefde Franse koude soep gebruik je alleen de witte delen van de prei, fijngesnipperd en even gestoofd in de boter, maar liefst niet gebakken.
  • Overgiet met de kippenbouillon, voeg de in blokjes gesneden aardappels toe en breng aan de kook.
  • Zodra de aardappels gaar zijn, haal je de pan van het vuur en bind je de soep met room en eierdooier.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de Vichyssoise soep ijskoud worden (in een koud of ijswater bad) en bestrooi, vlak voor het opdienen met gesnipperde bieslook.
Keyword Makkelijke Recepten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!