Zin om eens iets anders te eten dan gewoon gekookte aardappelen?
Ga dan dit makkelijke recept voor een heerlijke Vichyssoisesoep maken!
Deze simpele maar lekkere aardappel-preisoep: kan je zowel warm als koud serveren
Inhoud
Tips en Weetjes
De legende zegt dat de chef die deze soep heeft (her)uitgevonden… Terugdacht aan de warme aardappel-preisoep die zijn moeder net had gekookt. Hij goot er wat koude melk bij, om zo onmiddellijk van moeder’s soep te kunnen genieten, zonder zijn tong te verbranden.
? Tip: Serveer koud op een warme zomerdag of warm als hartverwarmend voorgerecht als het regent… Voeg een snuif nootmuskaat toe voor extra diepgang in smaak!
? Recept voor 8 personen – Klaar in 4 uur (inclusief afkoeltijd).

Vichyssoise: Franse klasse in een kommetje – warm of ijskoud genieten!
Ingrediënten
- 2 aardappelen
- 1 bos prei
- anderhalve liter kippenbouillon
- 100 ml room
- 1 eierdooier
- klontje boter
- fijngesnipperde bieslook
- peper en zout
Bereiding
- Voor deze meest geliefde Franse koude soep gebruik je alleen de witte delen van de prei, fijngesnipperd en even gestoofd in de boter, maar liefst niet gebakken.
- Overgiet met de kippenbouillon, voeg de in blokjes gesneden aardappels toe en breng aan de kook.
- Zodra de aardappels gaar zijn, haal je de pan van het vuur en bind je de soep met room en eierdooier.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de Vichyssoise soep ijskoud worden (in een koud of ijswater bad) en bestrooi, vlak voor het opdienen met gesnipperde bieslook.
Een reactie achterlaten