Recepten zoeken op ingrediënten of van A tot Z
Bij de start van Ons Kookboek in 2005 was er 1 kookboek dat steeds maar weer werd geraadpleegd: het "Kookboek voor de Amateur Kok" van Kris Vanhoutte. Hieronder een greep van de lekkerste en makkelijkste recepten met toestemming gepubliceerd uit zijn kookboeken.
Dranken van A tot Z
- Advocaat (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Alles wat je wil weten over drank
- Geluksdrank (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Grand Marnier (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Green lagoon Kiwi-drank (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Indian River (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Komkommer-Fizz : Verse komkommer in een drankje! (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Marnier Tonic (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Normandische Koffie (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Red Lion (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Sinaas-Surprise (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Squash (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Ukelele : Sharron-Ananas-Drankje (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Wortegemse Jenever (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Pasta en Snacks van A tot Z
Aardappel gratin van Piet Huysentruyt
- Aperitief Toastjes (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Brood met Champignons (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gegratineerde Pasta (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gnocchi op Italiaanse wijze (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Hartige Pudding met Spekjes (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Kaas-Kroketten(uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Kaas Toasts
(uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte") Koekjes, pannekoekjes, bladerdeeg, gistdeeg, vloeibaar deeg, kortweg : recepten met deeg of beslag.
- Miniloempia’s (uit: "Carta" : Gastchef van de maand April 2006)
- Nasi Goreng (Gebakken Rijst) (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Pizza Rustica
(uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte") - Quiche met Asperges (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Spaghetti met Spinazie a la Ed in de Oven (uit: "Ed’s recepten site" : Recept van de maand April 2006)
- Spaghetti Vegetarisch (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Tagliatelle Casanova (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Tagliatelle met Spekreepjes en Champignonscoktail (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Verassings-Pita’s (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Worstenbrood (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Zomers Macaroni Slaatje (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Schelp en Schaaldieren recepten van A tot Z
- Gebakken Langoestines met Kruiden (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Lekkere Mosselen uit Ons Kookboek
Soep recepten van A tot Z
- Biersoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Champignonroomsoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Courgettesoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Erwtensoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Extra lijst van Soep Recepten
- Garnalensoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gazpacho met noordzeegarnalen (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gegratineerde uiensoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Griekse citroensoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Koude komkommersoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Mosselsoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Paddestoelencreme (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Pompoen-Roomsoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Soep met zeevruchten (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Thaise garnalensoep "Tom Yam Soep" (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Tomaten Soep met Gepocheerde Eieren (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Venkelsoep uit Avignon (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Vichyssoise-soep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Vissoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Witloofsoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Zuidfranse Knoflooksoep (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Vis recepten van A tot Z
België en vooral Nederland heeft een flinke zee-kust, dus ook flink wat Schelp en Schaaldieren Recepten
- Visstoofpotje
(uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Vlees recepten van A tot Z
- Biefsteak met Wijnsaus (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Blinde vink met wortelen (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Echte Gentse Stoverij (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Extra lijst van Vlees Recepten
- Gegrilde Biefstuk met BearnaiseSaus (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gehaktballetjes in Pikante Tomatensaus (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gehaktballetjes in Provensaalse Saus (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gehaktballetjes in Tomatensaus (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gemarineerde Lamsnootjes met Rozemarijn (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Kalfsburger met bloemkool op zijn Pools (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Kalfsgebraad met Mosterd (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Kalfsragout a l’Ancienne (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Kalfsribstukjes met Maredsous (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Lamsburgers met kaas en tomaat (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Lamskoteletjes op Exotische Wijze (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Lamsvlees a la Provencale (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Marokkaanse Gerechten : Rundskarbonade (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Mignonette met Citroen (Edel en Mager Varkensgebraad) (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Mini Hamburgers met Spek (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Ovenschotel met Meesterlyk-Ham en Kaas (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Peper Steak (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Pikante VarkensKoteletten (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Ribbetjes op Oosterse Wijze (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Rosbief in Deeg (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Rosbief met SojaSaus (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Rostbief in MosterdKruidenkorstje (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Rund Stoverij met groene olijven uit de Provence (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- RunderFilet met Worteltjes (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Rundskarbonaden op Bourgondische wijze (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Rundskarbonaden op Marokkaanse wijze (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Steak Tartaar (Filet Americain) (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Varkensfilet met Kruiden (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Varkensgebraad: Mignonette met Citroen (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Varkensgebraad op Cubaanse Wijze (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Varkensgebraad op zijn Jamaicaans (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Varkenskoteletten met Radicchio (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Varkensrollade "Tante Jeanne" (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Varkensruggebraad met Riesling (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- VlaamseStoverij (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Voorgerechten van A tot Z
- Artisjokbodems met Grijze Garnalen (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- ArtisjokMargrieten (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Bladerdeeggebakjes met Kip (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Canapes met Champignons op provencaalse Wijze (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Carpaccio van Ganda ham en Parmezaanse Kaas (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Foie Gras met Sauternes (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- ForelSalade met Radijsjes (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- GarnalenTaartjes met AvocadoRoom (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gegratineerde Toasts met Camanbert (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gevulde Tomaat met Vis (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Gevulde Tomaten met Gehakt (Tomate Farci) (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Groententaart (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Kalfsgalantine (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Kleine Aspergeflans met Kreeftensaus (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Komkommerbedjes met Foreleieren (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Mousse van Gevogelte-Levers met Port (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Mousse van Forel (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Oesters met Witloof / Oesters met Witlof (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Parmaham Hoorntjes met Verse Groenten (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Perenbavarois met ParmaHam en Meloencoulis (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Pompelmoes gevuld met Garnalen (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Salade met Rauwe Zalm en Gebakken Oesters (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Souffle met champignons (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Tagliatelle-nestjes met Italiaanse Ham (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Zeevruchtencocktail met look in PaprikaRoomsaus (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Wild recepten van A tot Z
- Everjonggebraad met Pijnappelpitten (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Hazepeper met Dobbel Palm (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Hindeboutgebraad Malmaison (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Meer eiwit en minder vet: nog meer wild recepten
- Konijn met Prei (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Reebokkoteletten met Jenever (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
- Rendiergebraad Ardense wijze (uit: "Ons Kookboek voor de amateurkok; Kris Vanhoutte")
Leave a Reply